"9. Giresun Günleri"

"9. Giresun Günleri"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:- "İstikrar çok önemli. Allah korusun kaybedildiği zaman, değeri daha iyi anlaşılıyor ama ondan sonra devlet de ciddi sıkıntılarla uğraşıyor"

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "İstikrar çok önemli. Allah korusun kaybedildiği zaman, değeri daha iyi anlaşılıyor ama ondan sonra devlet de ciddi sıkıntılarla uğraşıyor" dedi. 

Feshane'de, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nca düzenlenen "9. Giresun Günleri"ne katılan Canikli, stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. İkram edilen yöresel lezzetleri tadıp halk oyunları ekibinin gösterisine eşlik eden Canikli, özel bir hastane tarafından kurulan stantta kan testi yaptırdı. 

Daha sonra Giresunlulara seslenen Canikli, AK Parti iktidarı döneminde Giresun'a yapılan yatırımları anlattı. 

Canikli, siyasi istikrara dikkati çekerek, "Böyle bir siyasi yapı ve yönetim varken, Allah korusun, bunu değiştirmeye gerek var mı? Bunun ötesi macera olur. Geçmişte bu tür maceralardan Türkiye çok çekti" diye konuştu. 

Türkiye'nin geçmişte ekonomik krizler nedeniyle gerekli yatırımları hayata geçiremediğini hatırlatan Canikli, 2001'de yaşanan ekonomik krizin Türkiye ekonomisini alt üst ettiğini ifade etti.  

Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"En son 2001 krizini hatırlarsınız. Ekonomimiz yerle bir oldu. Dünyanın diğer ülkelerinde hiçbir sorun yoktu. Borç bulamaz hale geldik. IMF'den alınan borçları biz ödedik. Dolayısıyla istikrar çok önemli. Allah korusun kaybedildiği zaman, değeri daha iyi anlaşılıyor ama ondan sonra devlet de ciddi sıkıntılarla uğraşıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu gemiyi dalgalı sularda güvenli bir şekilde limana ulaştırdık. İstikrar, devletler ve yönetimler için çok önemli."

- "Ekonomik atılımlarla işsizlik oranı düşürüldü"

Son yıllarda yapılan ekonomik atılımlarla işsizlik oranının düşürüldüğünü kaydeden Canikli, Giresun'da işsizlik oranının yüzde 5,5 civarlarında olduğuna ve bu rakamın Türkiye ortalamasının altında olduğuna vurgu yaptı. 

Canikli, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanmasının ardından kente işçi göçünün yaşanacağını anlatarak, "Yeni yapılacak organize sanayi bölgesiyle ilimizde işsizlik sorununu çözeceğiz, inşallah" ifadesini kullandı. 

AK Parti iktidarı döneminde kurulan Giresun Üniversitesi'nin kente ekonomik olarak ciddi katkılar sunduğunun altını çizen Canikli, 7 Haziran'daki seçimlerin ardından Giresun'da Diş Hekimliği Fakültesi'nin temellerinin atılacağını dile getirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı