"81 İl'iz  Hepimiz Biriz"

"81 İl'iz Hepimiz Biriz"

Karaman'da bir ilkokulun öğretmenleri tarafından yerli malına dikkat çekmek için hazırlanan "81 il'iz, Hepimiz Biriz" projesinin poster sergileri, yarın 81 ilde eş zamanlı açılacak- Öğretmen Keser: - "Bu sergide öğrenciler ülkemizin tüm mozaiğini aynı çat

KARAMAN (AA) - Karaman'da Yavuz Selim İlkokulu öğretmenleri tarafından yerli malına dikkat çekmek için hazırlanan "81 il'iz, Hepimiz Biriz" projesinin poster sergileri yarın 81 ilde eş zamanlı açılacak.

Proje hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan okul öğretmenlerinden Emine Keser, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ekonomik kaynaklarını tüketen Türkiye'nin dışa bağımlı hale geldiğini söyledi.

Yerli üretimin artırılabilmesi için birtakım adımlar atıldığını ifade eden Keser, "Bu bağlamda 1946'dan itibaren okullarımızda 12 Aralık'tan sonraki hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Bu, yerli üretimin artırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için atılan bir adımdı." dedi.

Keser, kutlamalarının okullarda yeme ve içme etkinliği ile sınırlı kaldığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu bağlamda bizler öğretmen arkadaşlarımızla 'Okulumuzda Yerli Malı Haftası'nda ne yapabiliriz?' diye düşünürken bir fikir gelişti. Bir proje hazırlayıp farkındalık yaratmak istedik. 81 ilden 81 öğretmene ulaşıp kendi illerini tanıtan afişler tasarlamaları için sosyal medyadan bir duyuru yaptık. Olumlu cevap aldık. 81 ilden 81 öğretmenimiz bizlere destek oldu. 81 ilden öğretmenleriniz kendi illerinin ürünlerini, kültürlerini yansıtan afişler tasarladılar. Projenin amacı, yerli malların tüketiminin artması, ülkemizde üretilen ürünleri öğrencilere görsel yolla anlatabilmekti. Birlik ve beraberliğin pekiştirilip yerli malların kullanımını özendirmek istedik."

- Afişler 81 ilde saat 11.00'de eşzamanlı açılacak

Projenin ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü ve her ilin kendi afişini hazırladığını dile getiren Keser, yarın 81 ilde saat 11.00'de belirlenen yerlerde eş zamanlı afiş sergilerinin açılacağını söyledi.

Keser, Türkiye'nin doğusundan batısına tüm illerinde bir kültür şöleni yaşanacağına dikkati çekerek "Bu sergide öğrenciler ülkemizin tüm mozaiğini aynı çatı altında afişlerle görme şansını bulacaklar. Ülkemizi il il gezmeye imkanı olamayan öğrencilerimiz bu proje ile ülkesindeki yerleşim yerlerini ve yerli ürünleri tanımış olacak." diye konuştu.

Keser, Karaman'daki serginin de yarın saat 11.00'de Hatuniye Medresesi'nde açılacağını duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :