8 yıllık umutlu bekleyiş mutlu sonla bitti

8 yıllık umutlu bekleyiş mutlu sonla bitti

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaklaşık 1 ay önce faaliyete başlayan organ nakli ünitesindeki ilk operasyonda, 8 yıldır böbrek bekleyen hastaya nakil yapıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, yaklaşık 1 ay önce faaliyete başlayan organ nakli ünitesindeki ilk operasyonda, 8 yıldır böbrek bekleyen hastaya nakil yapıldı.

Çanakkale'de yaşayan Mehmet Baştimur, ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Gülay Kadıoğlu Koçak ve ekibinin başarılı operasyonuyla 8 yıldır beklediği nakille sağlığına kavuştu.

Baştimur'u ilk ziyaret eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer oldu.

Acer ve operasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Özkul, Baştimur ile hastanede görüşüp sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve "geçmiş olsun" dileğini iletti. 

Baştimur, ÇOMÜ hekimlerine teşekkür ederek, "Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Nakil bekleyen iki kişiydik. Organ bana uydu. Bir de kadın hasta vardı. Keşke ona da uysaydı" dedi. 

Mehmet Baştimur'un eşi Hanife Baştimur ise ailece çok mutlu olduklarını dile getirdi.

- "2015'in en büyük hediyesi bize çıktı"

Babasının yüksek tansiyon hastalığına bağlı böbrek rahatsızlığı bulunduğunu aktaran Nesrin Yağlıdere, "İlk çözüm olarak böbrek naklini düşündük. Burada nakil merkezi olmadığı için İstanbul ve Bursa'da bekledik, sonuç alamadık. ÇOMÜ'de organ nakli merkezi açıldığını duyunca babam kayıt oldu. Bir ay içinde 2015 yılının en büyük hediyesi bize çıktı. Ramazan ayında candan yapılan en büyük sadaka, babama sağlığının verilmesi. Bizim için en güzel hediye oldu" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı