8. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu

8. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu

İstanbul Müftüsü Yılmaz:- "Toplumda birlik ve beraberliğin adresi, isminde toplayıcı manası bulunan cami ve mescitler, sadece bizim fiziki bedenlerimizi değil, gönüllerimizi, kalplerimizi, ruhlarımızı bütünleştiren mekanlardır"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, toplumda birlik ve beraberliğin adresi, isminde toplayıcı manası bulunan cami ve mescitlerin, sadece fiziki bedenleri değil, gönülleri, ruhları bütünleştiren mekanlar olduğunu söyledi.

Sancaktepe Belediyesinin ev sahipliğinde, Önder İmam Hatipliler Derneği, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Derneği, Medeniyet Yolcuları Vakfı ve Sancaktepe İlçe Müftülüğünün iş birliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu başladı.

Sancaktepe Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Yılmaz, bu yılki sempozyumun "Birlik ve Beraberlikte Cami ve Din Görevlilerinin Rolü" başlığıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, konunun gayet güzel ve anlamlı olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Toplantının başında hafız kardeşlerimizin okuduğu Aşr-ı Şerif'te Allahü Teala'nın, Allah'ın ipine sarılmaya çağırdığı Kur'an-ı Kerimimiz elbette bizim en temel kaynağımız, en temel değerimiz. Ancak o Kitab-ı Kerim'i anlamanın ve onu yaşamanın en güzel yolu ona verilecek emektir." diyerek, şöyle devam etti:

"Kur'an-a ne kadar emek veriyorsanız, ne kadar mesai harcıyorsanız onunla ilgili, okuyorsanız, anlamına aşina olmaya çalışıyor ve onu hayatınızın merkezine alıyorsanız, Kur'an anlam deryasını, mana hazinelerini o kadar sizin önünüze açacaktır. Dolayısıyla Kur'an-a ve Kur'an-ın getirdiği güzelliklere yapılan her türlü yatırım ve çalışma bizim gönül dünyamızı da birlik ve beraberliğimizi de artıracak bir husustur. Demek ki bizi, insanoğlunu, ateş çukurunun kenarından kurtaran Kitab-ı Kerim'dir, Resulü Ekrem Efendimizdir. Toplumda birlik ve beraberliğin adresi, isminde toplayıcı manası bulunan cami ve mescitler, sadece bizim fiziki bedenlerimizi değil, gönüllerimizi, kalplerimizi, ruhlarımızı bütünleştiren mekanlardır."

- "İşin ruhuna bakıyoruz"

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı ve Medeniyet Yolcuları Vakfı Başkanı Mehmet Genç de Sancaktepe'nin bir mahallesinden, bir caminin derneğinin sekizinci sempozyumunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Bundan mutluluk duyulması gerektiğini vurgulayan Genç, "Geçmişte bunları tabii yapabilmek bizler için zordu, imkansızdı. Ama bugün bunu biz bir mahalleden çıkarıp, uluslararası boyuta taşıyabiliyoruz. Ülkemizin çok değerli hocalarını, ilim, irfan sahibi değerli önderlerini halkımızla, milletimizle buluşturuyoruz. Bu gerçekten önemli. O yüzden işin tabii sayısal boyutuna bakmıyoruz, ruhuna bakıyoruz. Elbette bundan sonraki süreçte bu salonları bizim daha çok doldurmamız lazım." diye konuştu.

Etkinlik, gün boyu sürecek çeşitli başlıklardaki oturumların ardından sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :