8. Uluslararası Alanya Noel Pazarı

8. Uluslararası Alanya Noel Pazarı

Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar, "Christmas" kutlaması yaptı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, "8'inci Uluslararası Alanya Noel Pazarı"nı kurdu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından belediye binası arkasında gerçekleştirilen etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler, kültürlerine özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları sergileyip, satışa sundu.

Pazarda müzik dinletisi ve "Christmas" müziği eşliğinde gösteriler yapıldı, ışıklandırılan 14 metrelik Noel ağacının önünde fotoğraf çektirildi.

Türk-Alman Dostluk Derneği standında çalışan Fatma Sema Özsüer, Noel pazarının Alanya için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Pazarın, yurt dışından Alanya'ya gelen yabancıların güzel bir şekilde kucaklandığının önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden Özsüer, pazarın atmosferini yaşamanın çok güzel olduğunu kaydetti.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de "Güzel ve önemli bir gün. Dünyaya dostluk mesajlarını buradan gönderiyoruz. Birçok millet burada buluştu. Burada dostluk mesajları gönderiliyor, kültür etkileşiyor." dedi.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, açılıştaki konuşmasında, Alanya'nın farklı ve örnek bir şehir olduğunu söyledi.

Alanya penceresinden bakıldığında ilçenin sadece deniz, kum, güneş ve tarihten ibaret olmadığını dile getiren Karaoğlu, "Alanya farklılığıyla bugün bu ortamdaki insanları bir araya getirebiliyor. Alanya'yı bilenler, Alanya'nın güzel ve güvenli bir şehir olduğunu da biliyor. Buna katkısı olanlara teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo ise ülkesinin bağımsızlığının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Antalya'nın Alanya ilçesini ziyaret ettiğini dile getirdi.

Alanya'yı ziyaret etmekten dolayı mutlu olduğunu anlatan Kairamo, "Bu yıl bizim için özel bir yıl. 100'üncü yılımız. Bağımsızlık günü kutlamaları çerçevesinde Alanya'da yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ettik, kutlamalar yaptık. Bize bu konuda destek olanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de 8'inci kez gerçekleştirdikleri Noel Pazarı'na yabancı derneklerin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ve işletmenin katıldığını bildirdi.

Her ülkenin kendi standında, kendi kültürünü anlattığını ifade eden Yücel, "Noel etkinliğinde sahip olduğumuz kültür ve anlayışı anlatırken, bunun tüm dünyaya örnek olması temennisinde de bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Yücel, etkinlikten elde gelirin ise her yıl olduğu gibi engellilerin yararı için kullanılacağını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :