8. Ulusal Uçak, Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Kurultayı

8. Ulusal Uçak, Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Kurultayı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Çakar:- "Nitelikli iş gücü planlamasının gözardı edilmesi nedeniyle uçak, havacılık ve uzay mühendisliğinde çalışan meslektaşlarımızın sorunları her geçen gün artıyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, nitelikli iş gücü planlamasının gözardı edilmesi nedeniyle uçak, havacılık ve uzay mühendisliğinde çalışan meslektaşlarının sorunlarının arttığını söyledi.

Çakar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 8'incisi düzenlenen, "Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı"nda, bütün meslek ve uzmanlık alanlarında olduğu gibi uçak, havacılık uzay mühendisliği alanlarına da önem verdiklerini belirtti.

Uçak ve havacılık uzay mühendislerinin birikimlerini kendileriyle paylaşmaya davet eden Çakar, şöyle konuştu:

"Birçok mühendislik alanını içeren ve çok disiplinli bir teknoloji gerektiren uzay, havacılık sanayisinde nitelikli iş gücü planlamasının gözardı edilmesi nedeniyle uçak, havacılık ve uzay mühendisliğinde çalışan meslektaşlarımızın sorunları her geçen gün artıyor. Havacılık ve uzay sanayisi ileri teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına dayanmaktadır. Sektörün gelişmesi Ar-Ge çalışmalarına verilen önemle bağlantılıdır. İki gün sürecek kurultayın başarılı geçmesini diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise havacılık alanında Eskişehir'in Türkiye'de önde gelen kentlerinden olduğunu vurguladı.

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal, bugüne kadar gerçekleştirilen kurultaylarda eğitimden istihdama, savunma sanayisinden sivil havacılığa kadar bir çok konunun ele alındığını ifade ederek, etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı