8. Savunma Teknolojileri Kongresi başladı

8. Savunma Teknolojileri Kongresi başladı

SSM Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi:- "Gerek ulusal savunma ve güvenlik gereklerimizin karşılanmasında ve gerekse uluslararası sorumluluklarımızın yerine getirilmesinde teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha önemli bir konuma gelmiş bulunmaktadır"

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), ODTÜ-BİLTİR Merkezi, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen 8. Savunma Teknolojileri Kongresi Ankara'da başladı.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki kongrede konuşan SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, bölgede ve dünyada belirsizliğin yaşandığı kritik bir dönemin tecrübe edildiğini belirterek, "Gerek ulusal savunma ve güvenlik gereklerimizin karşılanmasında ve gerekse uluslararası sorumluluklarımızın yerine getirilmesinde teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha önemli bir konuma gelmiş bulunmaktadır." dedi.

Tüfekçi, savunma sanayinde yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve diğer kamu kurumlarının sistem ve ekipman ihtiyaçlarını teknoloji geliştirme vasıtasıyla karşılama faaliyetlerine yoğun olarak devam ettiklerini söyledi. Müsteşarlık tarafından geliştirilen proje faaliyetlerinin katkısıyla Türk savunma sanayinin gelişiminin ivme kazandığına dikkati çeken Tüfekçi, teknoloji geliştiren savunma ve havacılık sektörünün, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinde öncü rol oynadığını belirtti.

Üniversitelerle iş birliğinin önemine vurgu yapan Tüfekçi, "Üniversitelerimizde savunma sanayine araştırmacı yetiştirme protokolleri imzalamaktayız. Büyük bir ivmeyle devam eden süreçlerin ülkemize çok daha büyük başarılar getireceğine inanıyoruz. Bu şekilde üniversiteleri, sanayiyi, şirketleri iç içe kullanabilmemiz gerekiyor. Teknolojiyi ürünlere ve ihraç edilebilir kalemlere çevirmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök de kongrenin 2002'den bu yana iki yılda bir yapıldığını hatırlatarak, bu sayede savunma teknolojilerinin bütün paydaşlarının bir araya getirilmesinin amaçlandığını aktardı. ODTÜ'nün savunma sanayi ile iş birliğini uzun süredir sürdürdüğüne dikkati çeken Kök, "Aynı zamanda teknokentte yer alan savunma sanayi kümelenmesiyle önemli iş birliği olanaklarını sağladığına inanıyorum. Üniversitemizin bu alanda devam eden çalışmalarıyla da savunma sanayine çok büyük katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum." diye konuştu.

Çeşitli oturumlarla devam eden kongre, 3 gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :