8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne doğru

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne doğru

SİVAS (AA) - Vali Davut Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Gül, mesajında, Türk kadınının, en eski dönemlerinden günümüze...

SİVAS (AA) - Vali Davut Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, Türk kadınının, en eski dönemlerinden günümüze kadar toplumsal hayatın, millet-devlet yapısının odağında yer aldığını belirtti.

Türk kadınının örf, adet, gelenek, görenekleri, geçmişte yaşanan tecrübeleri yarınlara, nesilden nesile ulaştırmak için çalıştığını vurgulayan Gül, "Tarihsel süreç içerisinde yaptıklarıyla dünya kadınlarına da örnek olan Türk kadını belirlediği hedef doğrultusunda her geçen gün başarı çıtasını yükseltmektedir. Bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran başarıyla adından söz ettiren kadınlarımız geleceğe dair en büyük güvencemizdir." ifadesini kullandı.

Demokrasinin gelişmesi ve insan haklarının yükselmesiyle kadın hakları mücadelesinde önemli mesafeler alındığını belirten Gül, yasal olarak önemli haklara sahip olan kadınlarla ilgili gelinen durumun yeterli olmadığını, çeşitli alanlarda bir takım sorunlar yaşandığını belirtti.

Gül, şunları kaydetti:

"Giderek azalan kadına yönelik şiddet olayları halen devam etmekte, hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Yine çocuk istismarı ve ihmali, çocuk gelinler gibi konularda ülkemizde yaşanan olumsuzluklardır. Bu olayların yaşanmaması için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve bütün bireylere önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu haklı mücadelelerinde devletimizin ve ilgili kurumların yanlarında olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Dün olduğu gibi bu günde yine kadınlara büyük görevler düşmekte, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta, vatanına, bayrağına, milli ve manevi duygulara bağlı ahlaklı bireyler, daha güçlü nesiller yetiştirmek için gayret etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle yürekleri sevgi dolu olduğuna inandığım şehit anneleri, şehit eşleri, şehit bacıları ve şehit yavruları başta olmak üzere çalışan, çalışmayan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :