8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kaymakam...

SİVAS (AA) - Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Pektaş, mesajında, tarihin her döneminde erkeklerle omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Türk kadınının, özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakar ve vatansever tutumuyla destanlaştığını belirtti.

"Günümüzde Türk kadını, hemen hemen her sektörde görev almakta, iş hayatından siyasete, sanattan spora birçok alanda uluslararası başarılara imza atmaktadır" ifadelerini kullanan Pektaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da "Cennet anaların ayakları altındadır" buyruğuna inanan bir milletin ve kadınları her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olarak, senede bir gün kadın haklarından bahsetmek, onların sıkıntılarını anlamaya çalışmak yerine, her gün kadın haklarını savunmak gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :