8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

32 kadın sanatçının eserleriyle oluşturulan "Konu; Kadın değil, Kadın meselesi!" karma sergisi ziyarete açıldı

İSTANBUL (AA) - Tasarımın ve sanatın farklı alanlarından gelen 32 kadın sanatçının katıldığı, "Konu; Kadın değil, Kadın meselesi!" adlı resim, heykel ve fotoğraflardan oluşan karma sergi ziyarete açıldı.

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi'nde açılışı yapılan sergi, zor şartlarda hayat ve varlık mücadelesi veren, şiddet gören, hayatlarına müdahale edilen kadınlara, destek ve ses olmak amacı taşıyor.

Proje ve sergi koordinatörlüğünü üstlenen Ayla İmre açılışta yaptığı konuşmada, olumsuzlukların toplum tarafından çözülmesi gereken mesele olarak görülmesi, kadınlara verilen eşit hakların ve kazanımların korunması, iş, özel ve sosyal hayat içinde kadının yerini bulması adına, farkındalık meydana getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Serginin açılmasında kendisine destek veren saatçılara teşekkür eden İmre, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bunu amaçlayarak bu sergiyi düzenledik. Güçsüz ve zor durumda olan kadınlara destek vermek adına buradayız." dedi.

Alev Bilgin, Ayla İmre, Bersen Özkan, Can Kartoğlu, Canan Suner, Çiğdem Albayrak, Demet Kaya Güngörür, Eser Güray, Fazilet Kendirci, Gül Ilgaz, Güler Güngör, Hacer Yılmaz, Hale Ürkmezgil, Işıltan Coşkun, İnci Batuk Kürkçügil, Kamer Batıoğlu, Prof. Leyla Ersin Ekmekçiler, Maria Sezer, Meryem Arıcan, Mine Akın, Nesli Türk, Neslihan Yazıcılar, Nesteren Silivrili, Nilgün Temiz, Nilüfer İnaltong, Nurgül Arıkan, ROŞ Ruhiye Onurel, Sedef Antay, Sema Bicik, Semra Güler, Prof. Tülin Onat ve Zeynep Özatalay'ın destek verdiği sergi 19 Mart'a kadar izlenebilecek.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :