8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Argon:"Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nda nasıl mücadele verdiyse, şu anda da aynı milli ruh ile mücadele vermektedir. Biz gerektiğinde topunu tüfeğini alıp cepheye giden bir milletin kadınlarıyız"

HATAY (AA) - İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, "Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nda nasıl mücadele verdiyse, şu anda da aynı milli ruh ile mücadele vermektedir. Biz gerektiğinde topunu tüfeğini alıp cepheye giden bir milletin kadınlarıyız." dedi.

Argon, İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversitenin Barbaros Hayrettin Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, kadının toplumdaki yeri, savaş ve mücadele yıllarında kadının önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerlere, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi kadınların destek verdiğini ifade eden Selma Argon, şöyle devam etti:

"Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı'nda nasıl mücadele verdiyse, şu anda da aynı milli ruh ile mücadele vermektedir. Biz gerektiğinde topunu tüfeğini alıp cepheye giden bir milletin kadınlarıyız. Sadece cephe gerisinde değil, cephede de savaşırız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi gerek görüldüğü takdirde kadını erkeği hepimiz canımız pahasına savaşmaya hazırız."

Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan da savaşta ve barışta büyük bir misyon üstlenen kadınları gördükçe gurur duyduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :