8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TYB İstanbul Şube Başkanı Bıyıklı:- "Bir dahaki Dünya Kadınlar Günü'ne kadar emperyalistlerin mazlum ülkelerden gitmelerini ve o ülkelerde barış, huzur ve adaletin tesis edilmesini diliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, bir dahaki Dünya Kadınlar Günü'ne kadar emperyalistlerin mazlum ülkelerden gitmeleri ve o ülkelerde barış, huzur ve adaletin tesis edilmesi temennisinde bulundu.

Bıyıklı, TYB İstanbul Şubesi'nin, Arap Derneği ve Suriyeli Ressamlar Derneği ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Savaşın Mağduru Kadınlar" başlıklı basın açıklamasında, daha çok emekçi kadınlar üzerine vurgu yapıldığını, mazlum kadınların geri planda kaldığını söyledi.

Bıyıklı, "Bu savaşı çıkaranlar, bu kaos ortamını yaratanlar elbette bir medeniyet iddiasında bulunan Batı cephesi. Biz de bugün bu savaşta en çok mağdur olan, ülkelerinden, evlerinden, yurtlarından, eşlerinden ve çocuklarından edilen mazlum kadınları gündeme getirmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız." diye konuştu.

Gerek Suriye'ye gerekse de diğer ülkelerde savaşlardan en çok kadınların etkilendiğini vurgulayan Bıyıklı, Batı'nın savaş çıkardığı ülkelerdeki mazlum kadınları kendi ülkelerine almayarak, iki yüzlü bir tavır sergilediğini ifade etti.

Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Bir dahaki Dünya Kadınlar Günü'ne kadar emperyalistlerin mazlum ülkelerden gitmelerini ve o ülkelerde barışın, sükunun, huzurun ve adaletin tesis edilmesini diliyoruz. Bizler kadını baş tacı yapan, cenneti onların ayaklarının altında gören bir medeniyetin evlatları olarak onları her zaman önemsiyoruz. Bütün savaşların bittiği, mazlumların yurtlarına döndüğü, aileleriyle birlikte huzur dolu bir hayat yaşadıkları günleri görmeyi diliyoruz. Gerek evlerinde gerekse sosyal yaşamlarında en güzel şekilde yaşamları için mücadele veriyoruz. Devletimiz de nerede mazlum bir kadın varda onlara kapılarını açıyor, yurt oluyor. Savaşın mağduru kadınlara sahip çıkan devletimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Dünyanın bütün kadınlarının kadınlar gününü kutluyoruz."

Basın açıklamasının ardından, Suriyeli ressam kadınların mazlum kadınları konu edindikleri resimlerin yer aldığı tematik resim sergisi açıldı.

Savaş mağduru kadınları resmeden Suriyeli ressam Falak Al Ghazzi, vatanlarından edildikten sonra yaşadıkları dram, sıkıntı ve sorunları resmettikleri sergiyle Dünya Kadınlar Günü'nde tüm dünyaya mesaj göndermek istediklerini belirtti.

Alya El Yusuf ise kadının her zaman zorluklarla karşı karşıya kaldığı belirterek, mağdur kadınları resmettikleri sergiyle seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Ola Sibai de en çok şefkat, muhabbet ve sevgiye ihtiyaç duyduklarını belirterek, Dünya Kadınlar Günü'nde mazlum kadınları simgeleyen fotoğraf sergisi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :