8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadına yönelik şiddete ve tacize dikkati çekmek isteyen İÜ Sosyal Girişimcilik Kulübü öğrencilerinin, bir yüzü kağıt para, bir yüzünde de mesajlar içeren broşürleri ilgi çekti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Sosyal Girişimcilik Kulübü öğrencilerinin, bir yüzü kağıt para, diğer yüzünde de kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarına ilişkin mesajlar içeren broşürlerine toplu ulaşım araçlarını kullananlar ilgi gösterdi.

Kulüp üyesi öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren toplu taşıma araçları duraklarına, ilk bakışta 20 liralık banknotu andıran broşürü bıraktı. Parayı alanlar, broşürün diğer yüzündeki "Metroda bacaklarını açma!", "Trafikte rahatsız etme", "Sokakta laf atma", "Bir gün değil her gün kadınların olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" yazılarıyla karşılaştı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Hüseyin Anıl Akbaş, kadınların şehir hayatında yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Akbaş, "Bizler yapılan bildirilerin, reklamların artık dikkati çekmediğini bayatladığını düşündük. İnsanların verdiğimiz mesaja atlamasını sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptık. İşe, okula gitmek isteyen İstanbulluların hepsi şehrin merkezi yerlerinde bu çalışmalara rastladı. Çok ilgi gördü. Sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Kadınların çektiği sorunlara dair belli bir algı oluşturmayı başardığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Pınar Horoz ise çocuğa ve kadına yönelik şiddet olaylarına karşı böyle bir çalışma hazırladıklarını belirterek, "Genç olduğumuz için daha muzipçe bir çalışma yapmak istedik. Biz bunları dağıtırken 'Paranızı düşürdünüz.' diye gelenler çok oldu. Kenarda beklediğimizde bakıp atanlar da alıp gülümseyip gidenler de oldu. Bizce mesaj yerine ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :