8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Kadınlarımızın her alanda daha etkin olmalarını istiyoruz"- "Bir ülkede kadınlar iş ve çalışma hayatında etkin değillerse o ülkenin kalkınması, büyümesi, hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, kadı

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kadınların her alanda daha etkin olmalarını istediklerini belirterek, "Bir ülkede kadınlar iş ve çalışma hayatında etkin değillerse o ülkenin kalkınması, büyümesi, hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, kadınların iş gücü ve istihdamda daha fazla yer almaları, toplumsal bir hedef olarak benimsenmelidir." ifadesini kullandı.

Özlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Özlü, kadınların hayatın her alanında, ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, sporda, girişimcilikte, eğitimde ve siyasette daha fazla yer almalarını diledi.

Özlü, Türk kadınlarının elde ettikleri her başarının, sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için ilham kaynağı olduğuna işaret ederek, "Kadınlarımızın her alanda, daha etkin olmalarını istiyoruz. Bir ülkede kadınlar iş ve çalışma hayatında etkin değillerse o ülkenin kalkınması, büyümesi, hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, kadınların iş gücü ve istihdamda daha fazla yer almaları, toplumsal bir hedef olarak benimsenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda sadece temennilerin yeterli olmadığını, somut adımların atılması gerektiğini vurgulayan Özlü, hükümet ve bakanlık olarak kadın girişimciliğini ekonomik faaliyet olarak değil, sosyal bir sorumluluk olarak kabul ettiklerini belirtti.

Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) başta olmak üzere, kadın girişimcilere ve ev hanımlarına ayrıcalıklı, özel destekler verdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"KOSGEB Uygulamalı Eğitim Programı'na girip sertifika alan kadınlarımızı hibe ve teşvik programlarıyla destekliyoruz. İş kurma ve girişimcilik alanlarında, kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Türkiye'nin gelişme ve kalkınma hedefleri için toplumsal cinsiyet eşitliğini bütün plan ve programlarımıza yerleştiriyoruz. Türkiye, kadınıyla ve erkeğiyle birlikte, güven içinde, geleceğe doğru yürümeye devam ediyor. Türk kadınlarının, her alanda çok daha büyük başarılara imza atacakları inancıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, şehit analarımız, şehit eşlerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :