8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRIKKALE (AA) - MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj...

KIRIKKALE (AA) - MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baloğlu, mesajında, Türk milletinin, tarih sahnesine çıktığından beri kadına daima değer verdiğini, devletini, ailesini emanet ettiğini ve kadını baş tacı ettiğini belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğuna işaret eden Baloğlu, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup politik, soysal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve imkanlardan faydalanabiliyor olmaları dolayısıyla büyük önem taşımaktadır."

Baloğlu, şehit ve gazilerle onların değerli ailelerine hürmetlerinden dolayı eğlence programı düzenlemekten vazgeçtiklerini, yürekleri kan ağlarken salonlarda gününü gün eden, eğlenceler tertip eden gafillerden olmayacaklarını ifade etti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Akdoğan da milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en kıymetli taşıyıcılarının kadınlar olduğunu vurguladı.

Kadınların başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermenin herkese düşen önemli bir görev olduğunu belirten Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir. Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :