8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Kamçı, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.

Aile ve toplumsal yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan kadınların istediği bir ayrıcalık değil, sadece insan olmanın gerekliliği olduğunu aktaran Kamçı, "Tarihi ve milli kültürümüzdeki kadının statüsüne, Cumhuriyet döneminde sağlanan yeni haklarla, yasal düzenlemelerle, ülkemizde birçok dünya ülkesinden daha önce kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda etkin bir rol üstlenerek her alanda başarılı çalışmalar yapabilmesine olanak sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Kadın hakları konusunda yapılan yasal düzenlemelerin gerekli ve zorunlu olduğunu altını çizen Kamçı, şöyle devam etti:

"Ancak sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını, bireysel ve toplumsal olarak kadınlarımıza karşı daha duyarlı olunması için bazı kimselerde zihinsel dönüşümün gerektiğine de maalesef şahit olmaktayız. Bu duygularla hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :