8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Kadınlarımıza sunulan imkanların artırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli bir rol oynayacağına inanıyorum"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri̇ Bakanı Veysel Eroğlu, kadınlara sunulan imkanların artırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 8 Mart'ın, sevginin ve saygının en yücesini hak eden kadınların günü olduğunu ifade etti.

Ailenin ve toplumun temel değeri, yarınların mimarı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hayatın temel işlevlerinde kadınlar daha çok rol ve mesuliyet sahibidir. Kadınlarımız öncelikle birer birey olarak toplumumuzun en önemli unsurlarındandır, daha sonra ise aile kurumunun temel taşı olarak toplum ve aile hayatımızın en önemli aktörleridir. Milletimizin kadın erkek bütün fertlerinin eşsiz fedakarlıklarıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda da öncü bir konuma sahiptir. Bu sebeple kadınlarımıza sunulan imkanların artırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Biz de kadınlarımıza olan vefamızı onlar adına ormanlar oluşturup fidanlar dikerek gösterdik ve de göstereceğiz."

Eroğlu, kadınlara yönelik şiddetin vicdansızlık olduğunu ve kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Peygamber Efendimiz, hadis-i şerifinde 'Sizin en hayırlınız kadınlara karşı hayırlı olanınızdır.' buyurmuşlardır. Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesi'nde, 'Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir.' buyurmuşlardır. Dolayısı ile bu emanete saygılı davranmak hepimizin boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, kadınların sadece 8 Mart'ta değil, her gün hak ettikleri değeri görmesini diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :