8. İstiklal Yolu Yürüyüşü yapılacak

8. İstiklal Yolu Yürüyüşü yapılacak

Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla Çankırı'da düzenlenen "İstiklal Yolu Yürüyüşü"nün 8'incisi 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

ÇANKIRI (AA) - Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla Çankırı'da düzenlenen "İstiklal Yolu Yürüyüşü"nün bu yıl 8'incisi yapılacak.

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu'nun Çankırı sınırlarında kalan bölümünde gerçekleştirilen yürüyüş, bu yıl 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkini 2009 yılında yaptıkları yürüyüşü geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Kalecik-Ankara hattının milli mücadelenin cephe gerisini oluşturduğunu vurgulayan Çam, "Eli silah tutan bütün erkeklerin cephelerde olması nedeniyle kadınların oluşturduğu 'karınca ordusu', İnebolu'dan alınan cephaneyi cepheye ulaştırmak için 3 yıl 4 mevsim 344 kilometre boyunca her türlü zorluğa rağmen bağımsızlık için yürüdü." dedi.

Cephe gerisinde yazılan destanı insanlara hatırlatmak için yola çıktıklarını anlatan Çam, "Bu yolda cephenin gerisinde yaşanan acıları anlatmak için bu yürüyüşü her yıl yapıyoruz. Her türlü yokluğu, zorluğu, hastalığı hatta ölümü göze alarak sadece bağımsızlık için karşılıksız yürüyen kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anmak, onların yürüdüğü tarihi yolda yürüyerek onları anlamak için yola çıktık." diye konuştu.

Çam, yürüyüşe tüm vatandaşları davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :