8. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu

8. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: -"(Başika) Şu anda şaşkınız. Kimin adına oradaki Türk ordusunun varlığına karşı çıkıyorlar? Tüm sömürge güçleri orada. Amerika, Rusya, İran, Fransa hepsi Irak’da varlar ancak sadece Türkiye’nin varlığına karşı çıkıy

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Başika'daki Türk askerinin Irak hükümetinin onayıyla orada bulunduğunu belirterek, "Şu anda şaşkınız. Kimin adına oradaki Türk ordusunun varlığına karşı çıkıyorlar? Tüm sömürge güçleri orada. Amerika, Rusya, İran, Fransa hepsi Irak’da varlar ancak sadece Türkiye’nin varlığına karşı çıkıyorlar." dedi.

Aktay, Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği ile Türk Arap İlişkileri Merkezinin "Aksa Tehlikede" sloganıyla düzenlediği "8. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu"nun açılışında, Kudüs'teki Müslümanların zor şartlar altında yaşadığını anlattı.

İsrail'in Kudüs'ü işgalinden sonra Yahudiler dışında herkese zulmettiğini anlatan Aktay, "Kendileri haricindeki herkesi yok etmek istediler. Sadece Yahudiler kalsın istiyorlar. Kimseye acımadılar. Müslümanlar, Hristiyanlar orada olmasın istiyorlar. Sadece Yahudilerin olduğu bir Kudüs istedikleri için diğer dinlerden olanları sürmek istiyorlar. Tarih boyunca Aksa hür oldukça tüm Müslümanlar hür oldu. Aksa gidince sadece Müslümanlar değil, tüm dünya kaybeder. Aksa özgürlüğüne kavuşunca tüm dünya özgürlüğüne kavuşacaktır." diye konuştu.

Aktay, Türkiye'nin her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bir Filistin politikası var. Tüm Türkiye’nin kalbinde Aksa ile alakalı aynı şey var. Mavi Marmara gemisi gelirken tüm Türk halkı bunu destekledi. Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimde bizi hedef aldılar. Aslında tüm Türkiye’yi hedef aldılar. Çünkü Türkiye Filistin ve İslam dünyasının yanında. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan dünyadaki yanlışlara itiraz ediyor. 'Dünya beşten büyüktür' diyor. Zulümlere 'dur' diyor. Bundan dolayı onu sevmiyorlar. Onun için bu darbeyi yapmak istediler. Haçlılar döneminde insanlar arasında fitne yapıyorlardı. Bugün de aynısını yapıyorlar. İslam dünyasındaki ajanlarını kullanarak, ordulardaki adamlarının kullanarak Mısır, Türkiye gibi ülkelerde girişimlerde bulundular. Türkiye'de ordudaki ajanlar Fetullah Gülen’e bağlıdır. Bu kişiler, Filistin’nin kurtuluş projesini hedef aldılar."

Yasin Aktay, tüm İslam coğrafyası üzerine oyunlar oynandığını ve herkesin buna karşı mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Terör örgütü DAEŞ'in de bu amaçla kurulduğunun altını çizen Aktay, "DAEŞ Haçlı ordusunun bir başka koludur. Çünkü kendi çocuklarımızı kullanıyorlar. PYD de Kürt çocuklarını aleyhimize kullanıyor. Biliyorsunuz Başika’da ordumuz var. Irak hükumetinin onayıyla kuruldu. Türkiye’nin tek hedefi var. Suriye gibi Irak topraklarının da kendi halklarının olması. Başka hedefimiz yok. Ama şu anda şaşkınız. Kimin adına oradaki Türk ordusunun varlığına karşı çıkıyorlar? Tüm sömürge güçleri orada. Amerika, Rusya, İran, Fransa hepsi Irak’da varlar ancak sadece Türkiye’nin varlığına karşı çıkıyorlar." şeklinde konuştu.

- "Türkiye hepimizin ülkesi"

Eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud da Türkiye ve Mısır dahil olmak üzere tüm darbecilerin her zaman İsrail ve ABD'nin piyonu olduğunu ifade etti.

Muhammed Mursi'nin Filistin'in özgürlüğünü istemesinden dolayı darbeyle iktidardan indirildiğini belirten Abdulmaksud, şunları anlattı:

"Türkiye'yi çok seviyoruz. Allah darbeden bu ülkeyi korudu. Türkiye hepimizin ülkesi. Türk halkı kahraman bir halktır. Darbeye karşı dimdik durdu. Planlarını yıktı. Erdoğan dik ve güçlü duruşuyla kendi ülkesi ve tüm Müslümanlar için bu ülkeyi korudu. Kudüs'ün kurtuluşu Kahire'nin, Sana'nın, Suriye'nin, Şam'ın kurtuluşundan başlar. Buraları kurtarırsak işte o zaman Kudüs’ün kurtuluşunun yaklaştığını anlarız. Ancak hainler asla fırsat vermeyecek. Bundan dolayı bizlerin de sürekli çalışmamız gerekiyor."

Suriye'deki İhvan'ın Genel Başkanı Muhammed Velid Hikmet ise Suriye ve Filistin başta olmak üzere tüm Müslüman coğrafyasında zulmün devam ettiğini dile getirdi.

İsrail ve Rusya'nın bunda önemli payı olduğunu söyleyen Hikmet, "Suriye'de olanları biliyorsunuz. Özellikle son dönemde Halep'te büyük katliam yaşanıyor. Silahsız insanların, çocukların, kadınların üzerine merhametsizce bomba yağdırılıyor. İsrail ve Rusya çok acımasızca davranıyor. Ancak şunu unutmasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, kazanamayacaklar. Yaptıklarınızın cevabını alacaksınız. Bunlar yanınızda kalmayacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :