8. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu

8. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu

- Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık bin sporcu koştu


ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu, yaklaşık bin sporcunun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonunun katkılarıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda, yerli ve yabancı atletler çeşitli yaş kategorilerinde mücadele etti.

Şanlıurfa Müzesi önünden Vali Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün startını verdiği 5, 10 ve 21 kilometre (yarı maraton) yarışlarında, yaklaşık bin sporcu ter döktü.

Beyazgül'ün de bir süre eşlik ettiği koşuda, güzergah boyunca vatandaşlar tezahüratlarıyla sporculara destek verdi.


- Dereceye girenler ödüllendirildi


Organizasyonda 21 kilometrelik yarı maraton koşusunu, erkeklerde Kenyalı Hillary Kering birinci, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa ikinci ve Muzaffer Bayram ise üçüncü sırada tamamladı.

Yarı maraton kadınlarda ilk sırayı Kenyalı Emily Arusio alırken, Sevilay Aytemiz ikinci, Yayla Kılıç da üçüncü sırada kendilerine yer buldu.

10 kilometre koşusunda erkeklerde birinci Ramazan Baştuğ, ikinci Kemal Yıldırım ve üçüncü Ahmet Kalkanoğlu oldu. Kadınlarda birinci sırayı Fatma Demir, ikinci sırayı Burcu Subatan ve üçüncü sırayı da Ceylan Gökdemir aldı.

Öte yandan, 5 kilometre yarışında ise erkeklerde Halil Tekin birinci, Mehmet Sünbül ikinci ve Lokman Kızılkaya üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda birinciliği Nida Nur Toprak, ikinciliği Medine Ökte ve üçüncülüğü de Berfin Mece elde etti.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri, Vali Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından takdim edildi.

Ödül törende konuşan Vali Abdullah Erin, Göbeklitepe'nin dünyanın en eski ibadet yeri olduğunu söyledi.

Göbeklitepe'nin turizmde kente büyük katkı sağlayacağını belirten Erin, "Cumhurbaşkanımızın 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan etmesiyle birlikte, bunun yansımalarını görüyoruz. Yılın ilk üç ayında, geçen yılın toplamından daha fazla ziyaretçinin ören yerini ziyaret ettiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :