8. Dünya İslam Forumu

8. Dünya İslam Forumu

Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanlığı Vekili Haydan, Türkiye'deki dini kurumlarla ilişkileri güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanlığı Vekili Abdullah Haydan, Türkiye'deki dini kurumlarla ilişkileri güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezinin (TASAM) İstanbul'da düzenlediği 8. Dünya İslam Forumu'na katılan Haydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ve Türkiye'deki dini kurumlar arasındaki ilişkiye değindi.

Haydan, Türkiye ile çeşitli alanlarda olduğu gibi dini kurumlarla da iş birliğini artırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Ayrıca iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin ilerlediğini, özellikle eğitim kurumları arasında daha fazla iş birliği temenni ettiklerini söyleyen Haydan, "Suudi Arabistan'da Türk öğrenciler için çeşitli konferans, faaliyet ve kültürel programlar düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haydan, öğrenciler ve cami imamları arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilerek, kültürel ve bilimsel tecrübelerin aktarıldığını ifade etti.

Dünyanın birçok ülkesinden devlet adamları, akademisyenler, araştırmacılar, diplomatlar ve STK temsilcilerinin katıldığı 8. Dünya İslam Forumu bugün başladı. "Teori ve Pratikte Ruhani Otorite ve Entegrasyon" temasıyla düzenlenen forum yarın sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geçen ay Suudi Arabistan ziyareti sırasında Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret ederek, Riyad, Mekke ve Medine'de eğitim alan Türk öğrencilerin iki ülke ilişkilerine ciddi anlamda katkı sunduklarını belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :