8 bin liralık araca 55 bin liralık modifiye

8 bin liralık araca 55 bin liralık modifiye

Denizli'de modifiye araç sistemlerinin tanıtıldığı festivalde, araçlardaki pahalı uygulamalar dikkati çekti

DENİZLİ (AA) - Denizli'de modifiye araç sistemlerinin tanıtıldığı festival düzenlendi.

EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında, "Tuning Fest Denizli 2016" adı ile düzenlenen festivalde, Türkiye'nin değişik yerlerinden getirilen modifiye araçlar, tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Otomobillerin yanı sıra, hafif ticari araç, kamyonet ve motosikletlerin de sergilendiği festivalde, bazı araçlarda pazardaki satış fiyatının 10 katı yükseklikte modifiye sistemi bulunması dikkati çekti.

Organizasyon koordinatörü Arif Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, modifiyenin, zevk işi olduğunu belirterek, modifiye ve tuning sevgisini, aşırılığa kaçmadan kurallar ve yasal çerçevede tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

- "Modifiyede üst limit yok"

Festivale İstanbul'dan katılan Murat Apaydın, ABD'den ithal ettikleri oto ses sistemlerinin imalatını Türkiye'de gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sistemlerin değerinin, aracın fiyatından fazla olduğunu aktaran Apaydın, şu bilgileri verdi:

"Aracın üzerinde 60 kilovat güç bulunmakta. Bu güçle açık hava sahne sunumları yapılabilmekte. Bu ürünlerin hepsini normal şartlarda bir araçta görme imkanı yok. Aracın piyasa değeri 60 bin lira, üzerindeki ekipmanın değeri 70 bin lira. Modifiyede üst limit yok. Ucu açıktır. Bu, aracın çok çok üstüne de çıkabilir. Belirlenen bütçeye göre aracın üzerinde değişiklikler yapılır. 5 bin liralık bütçe ayırırsanız 5 bin liralık sistem yapılır, 50 bin liralık bütçe ayırırsanız 50 bin liralık sistem yapılır. Örneğin tırın dorsesine böyle bir sistem yaparsınız o olay da milyonlara kadar çıkar. Modifiye bir suç değil, bir yaşam tarzıdır, gençleri modifiye yapmakla suçlamamak lazım. Takdir edip desteklenmesi lazım."

- 8 bin liralık Lada'ya 55 bin liralık modifiye

Serdar Demir de festivale Muğla'dan katıldığını ifade ederek, "Son zamanlarda birçok arkadaşımız buna yöneldi. İki yıldır büyük bir rağbet var. Açık alanlara hükmetmek için çalışıyoruz. Millete zevk vermekten biz de zevk alıyoruz." şeklinde konuştu.

Lada marka otomobilinin fiyatının 8, araçtaki ses sistemini ise 55 bin lira olduğunu dile getiren Demir, 13 bin liralık TOFAŞ marka aracında da 60 bin liralık ses sistemi bulunduğunu belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :