8. Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları

8. Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları

19 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı müsabakalar Adana'da başladı

ADANA (AA) - Adana'nın Yüreğir ilçesinde, 8. Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'nın (ETRAC) ilk gün mücadeleleri yapıldı.

Yüreğir Kaymakamlığı ve Yüreğir Belediyesinin organize ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği, 8'inci ETRAC, Mustafalar köyü mesire alanında 19 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla başladı.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, yaptığı konuşmada, Amerika'dan Çin'e, Güney Kore'den İran'a, İngiltere'den Uruguay'a, Fransa'dan İrlanda'ya kadar yaklaşık 500 sporcunun, atlı ve yaya okçuluk olmak üzere iki alan ve 12 ayrı kategoride yarışacağını söyledi.

Adana'da ilk defa böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini dile getiren Genel, "Gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Her ne kadar yaya okçuluğa daha fazla sporcu katılsa da insanların ilgisi genel olarak atlı okçuluğa kayıyor. Bu etkinlik, çok büyük bir fedakarlığın ürünü. Kent insanlarının da buna sahip çıkacağına inanıyoruz. Türkiye'de yıllar sonra ilk kez oynanacak olan 'Çevgan' müsabakaları da organizasyona renk katacak." diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise ata sporu okçuluğu önemsediklerini belirtti.

Okçuluk alanında en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Çelikcan, bu sporun hem Adana'da, hem de Türkiye'de yaygınlaşmasını umut ettiklerini kaydetti.

Daha sonra sporcular, atlı ve yaya okçuluk müsabakalarında hünerlerini sergiledi. Sporcuların mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Kaymakam Genel de atlı okçuluk müsabakalarına katılarak at üstünde ok attı.

Yarın sona erecek müsabakaları, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Tamer Dağlı ile diğer davetliler izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :