76 yaşında milli oldu, Avrupa'da zirveyi hedefliyor

76 yaşında milli oldu, Avrupa'da zirveyi hedefliyor

Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde kalan ve burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının girişimleriyle bocce sporuyla tanışan "Metin dede", çalışmalara başladıktan yaklaşık 6 ay sonra 76 yaşında milli takıma girmeyi başardı- Metin dede ve takımı, Antalya'da


BURSA (AA) - MUSTAFA YILMAZ - Bursa'da Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde kalan ve burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Aktif yaşlanma politikası" kapsamındaki çalışmalarıyla bocce sporuyla tanışan "Metin dede", çalışmalara başladıktan yaklaşık 6 ay sonra, 76 yaşında Türkiye Bocce Milli Takımı'na girmeyi başardı.

Antalya'da düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası'nda takımıyla dereceye girerek Monaco'da yarın başlayacak Avrupa Veteranlar Bocce Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bursa Kulübü Bocce Takımı'nın sporcusu Metin Uysal, Avrupa'da da başarı elde etmeyi hedefliyor.

Metin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bocceden önce hayatı boyunca hiçbir spor branşıyla uğraşmadığını söyledi.

Bocce ile sadece 6 aydır ilgilendiğini ve bu spor sayesinde kendisini daha sağlıklı hissettiğini ifade eden Uysal, "Bu sporu çok seviyorum. Bende astım, bronşit rahatsızlığı var. Spora başladıktan sonra artık hiç yorulmuyorum. Günde en az 6 saat antrenman yapıyoruz. 85 kiloydum ilk başladığımda, şimdi 79 kiloyum. 6 kilo verdim, 75 kiloya kadar düşmeyi hedefliyorum." diye konuştu.

Avrupa Veteranlar Bocce Şampiyonası'nda başarı elde edebileceklerine inandığını kaydeden Metin Uysal, şunları aktardı:

"Oradaki hedefimiz derece almak. Allah'ın izniyle buradaki oyunumuzu oraya yansıtabilirsek muhakkak derece alırız. Bu spor, benim için de arkadaşlarım için de yaşlılar için de çok iyi bir örnek. 'Hastayız' diye çalışmıyorlar, yiyip içip yatıyorlar. Halbuki biz onları teşvik ediyoruz. Eğer spor yaparsan hem sağlığına kavuşursun hem de bir sporla uğraşmış olursun. Yani huzurevlerinde yaşamak için huzurlu yaşamak için spor yapmak şart."


- "Spor tavsiye ediyorum herkese"


Metin Uysal, Allah ömür verirse 80-85 yaşına kadar bu sporu yapmaya devam edeceğini ifade ederek, "Biz Antalya'ya gittiğimizde 85 yaşında adamlar geldi, oynadı. Avrupa'da da böyleymiş, bizim haberimiz yok. İnşallah arkadaşlarımla beraber başarılı olacağız." şeklinde görüş belirtti.

Kendisi gibi huzurevinde kalan yaşlılara spor yapmayı tavsiye ettiğini anlatan Uysal, "Gelsinler öğrensinler, yan taraftaki belediye huzurevinden geldiler bizi seyrettiler. Onlar da heveslendi. Herkese sporu tavsiye ediyorum. Sağlık için öncelikle spor. Sağlıklı düşünmen lazım, spor yaparken de sağlıklı düşünüyorsun haliyle." ifadelerini kullandı.

Metin Uysal, aynı huzurevinde kaldığı takım arkadaşları Ali Kaya (66), Muzaffer Kurtulmuş (68) ve Erol Asmafiliz (75) ile yarın Monaco'da başlayacak müsabakalara katılacak.


- "Bu kadar işine ciddi sarılan bir yaşlı-genç grubu görmedim"


Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Ahmet Yaratılmış da boccenin yaşlı, genç, zengin, fakir, sağlıklı, engelli her kesimden insanın yapabildiği güzel bir spor olduğunu belirtti.

Yaratılmış, boccenin petang dalında ilk defa Avrupa Şampiyonası düzenlendiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, federasyonumuzun çalışmasıyla ilk defa Avrupa'ya açılıyoruz. Fransa'nın Monako kentinde olacak şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. İyi bir çalışma dönemi geçirdik, sabah ve akşam olmak üzere çalışıyoruz 1,5 aydır. Şu an çok çok iyi bir konuma geldik. 11 senelik antrenörlük hayatımda gerçekten bu kadar işine ciddi sarılan bir yaşlı-genç grubu görmedim. Ekibime güveniyorum, Allah'ın izniyle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Çıkacağız maçımızı paşalar gibi yapacağız, inşallah alnımız ak bir şekilde ülkemize döneceğiz, destek verenlere çok teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :