75.Yıl Lisesi'nde  Bilim Şenliği

75.Yıl Lisesi'nde Bilim Şenliği

75.Yıl Lisesi'nde Bilim Şenliği...

Kısa adı TÜBİTAK olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun desteklediği, öğrenciler tarafından fizik alnında hazırlanan  yirmi projenin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açıldı.

Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılışı yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali KABAN, Okul Müdürleri,öğretmenler ,öğrenciler ve çok sayıda davetliler katıldı. Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni ve 4006 TÜBİTAK  Proje yürütücüsü Mehmet CANAN,okulumuz öğrencileri ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda yirmi adet proje hazırladık. Hazırladığımız projeler TÜBİTAK tarafından incelendi  ve desteklenmesine karar verildi. Bu süreçten sonra yoğun bir çalışmaya girerek bu fuarımızı gerçekleştirdik dedi.

Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Numan ZENGEN bu tür  Fuarlar, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesinde, Bilim kültürünün yaygınlaştırılmasında, Okul ortamının öğrenilen, araştırılan bir yapıya dönüştürülmesinde, Öğrencilere proje yapma ve paylaşma konusunda yeni imkanlar sunmasında, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesin de  önemli bir rol oynamaktadır dedi. Fuarın hazırlanmasında  özveri ile çalışan Fizik Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Mehmet CANAN başta olma üzere kendisine yardımcı olan rehber öğretmen Fehmi EKEN, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bilal KARA  ve projede görev alan bütün öğrencilere teşekkür etti.

tubitak-bilim-fuari-(3).jpg

Daha sonra fuarın açılışını gerçekleştiren Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali KABAN ve beraberindekiler sergilenen eserleri tek,  tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. Okul Müdürü Numan ZENGEN, Müdür Yardımcıları  İsmail Candan ÇABA ve   Şükrü TUNCER ile Proje yürütücüsü Mehmet CANAN’ a  ve projeleri hazırlayan  öğrencilere teşekkür etti.

tubitak-bilim-fuari-(4).jpg

tubitak-bilim-fuari-(1).jpg