736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

BBP Genel Başkanı Destici:- "Devletin, milletin düşmanlığına karşı hep birlikte mücadele etmektir. Devletimiz Fırat Kalkanı Harekatlarını ivedilikle başlatmalı ve Suriye'nin kuzeyinde asla PKK, PYD ve YPG varlığına müsaade edilmemelidir. Amerika değil yed

BİLECİK (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Devletin, milletin düşmanlığına karşı hep birlikte mücadele etmektir. Devletimiz Fırat Kalkanı Harekatlarını ivedilikle başlatmalı ve Suriye'nin kuzeyinde asla PKK, PYD ve YPG varlığına müsaade edilmemelidir. Amerika değil yedi düvel gelse müsaade edilmemelidir." dedi.

736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Destici, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanların hayal içerisinde olduğunu dile getirdi.

Destici, "Hep birlikte el ele gönül gönüle vererek onların hayallerini zindana, rüyalarını kabusa çevirmek hepimizin vazifesidir. Şehitlerimize şu anda devletimiz güvenlik güçlerimiz, hükümet terörün tüm unsurlarına karşı tam yekun bir mücadele veriyor. Rabb'im yar ve yardımcıları olsun. Bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin sürmesinin zaruri olduğu kanaatindeyim. Bazılar çıkıp SİHA'ların sivilleri katlettiğinden bahsediyor. Bu ne büyük bir utanmazlık. Hem devletin maaşını alacaksın, hem milletin Meclisinde oturacaksın ama PKK'nın teröristlerin sözcülüğünü yapacaksın. Biz bunları anlıyoruz çünkü bunlar eski yol arkadaşları, yol." diye konuştu.

- "Kerkük Türk yurdu olarak kalacaktır"

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimiz Fırat Kalkanı Harekatlarını ivedilikle başlatmalı ve Suriye'nin kuzeyinde asla PKK, PYD ve YPG varlığına müsaade edilmemelidir. Amerika değil yedi düvel gelse müsaade edilmemelidir. Ölürüz ama bağımsızlığımızı vermeyiz. Ölürüz ama Türk ve Müslüman topraklarını çiğnetmeyiz. Bizden öncekiler bize hür, müstakil ve bağımsız bir vatan teslim ettiler. Bizim de boynumuzun borcu bizden sonrakilere hür, bağımsız ve müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devleti devretmektir, hediye etmektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti var oldukça Kerkük Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir."

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin bu konudaki girişimlerini desteklediklerini vurgulayarak, Kerkük ve Türkmeneli Türklerine sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Kardeşçe yaşamanın önemine değinen Destici, "Siyonistlerle iş birliği yapan, emperyalistlerlerle iş birliği yapan Barzani boş hayallerinden vazgeçmelidir, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duymalı, o bölgede Türkmen, Kürt, Arap yıllarca nasıl kardeşçe yaşamışsa bundan sonrada yaşamaya devam etmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Cumhurbaşkanımız bu konuda öncülük yapıyor"

Müslümanların uğradığı zulümlere tepki gösteren Destici, şunları kaydetti:

"Herkesin yüreğini dağlayan Myanmar, Müslümanlara zulüm edilince, zulme uğrayınca, katledilince kimsenin sesi çıkmıyor, dünyanın sesi çıkmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda öncülük yapıyor. Girişimlerinin takdire şayan olduğunu bir kere de bu kürsüden ifade etmek istiyorum milletimiz adına, camiamız adına şükranlarımı sunuyorum. Her konuda olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, milletimiz ve hükümet bu konuda öncülük yapmıştır ve bu öncülüğünü her türlü yardımı yaparak ve oradaki katliamları durduracak girişimleri de başlatarak sürdürmelidir. İslam İşbirliği Teşkilatının bu konudaki sessizliği kabul edilebilir değildir. Birleşmiş Milletlerin bu konudaki sessizliği kabul edilebilir değildir ama Türkiye onları da harekete geçirecektir."











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :