73 Yaşında Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi

73 Yaşında Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi

Gaziantep'te yaşayan Şentürk, torununun, "Dede sen bilgisayar bilmiyor musun?" sözleri üzerine bilgisayar kursuna katılarak sertifikasını aldı- Şentürk:- "Bilgi çağında bilgisayar kullanmamak büyük bir eksiklik olurdu"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 73 yaşında gittiği bilgisayar kursunu tamamlayarak sertifika alan Hüseyin Şentürk,  "Bu dünyadan, bu çağda bilgisayar öğrenmeden gitmek, büyük bir eksiklik" dedi. 

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezinde açılan 160 saatlik "Bilgisayar Kullanımı" programına katılan 73 yaşındaki Şentürk, bilgisayarı genç yaşlı herkesin öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını alan Şentürk, "Bilgi çağında bilgisayar kullanmamak büyük bir eksiklik olurdu. Ayrıca torunumun 'Dede sen bilgisayar bilmiyor musun?' sözleri de beni tetikledi" diye konuştu.

Merkeze başvurduğunda 65 yaş sınırı olduğunun söylendiğini ancak kendisinin belge değil, bilgisayar kullanmayı öğrenmek istediğini anlatan Şentürk, artık bilgisayarda istediği bilgiye kolaylıkla ulaştığını ifade etti.

Yaşıtlarına da seslenen Şentürk, "Kahve köşelerinde oyun oynayıp zaman kaybedeceğinize, bilgisayar öğrenin. Bu dünyadan, bu çağda bilgisayar öğrenmeden gitmek, büyük bir eksiklik" ifadesine yer verdi.

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da insanların mutluluğunu artırmak için çaba göstermek gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bunu kendimize hedef alırsak sonuçta toplum mutlu olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı