73 ünlü ismin katıldığı "Gestus" sergisi açıldı

73 ünlü ismin katıldığı "Gestus" sergisi açıldı

Sergide, Hakan Bilgin, Ali Düşenkalkar, Cem Kılıç, İpek Tuzcuoğlu, Yeşim Salkım, Cenk Torun ve Burçin Abdullah'ın portreleri yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit'in, 73 ünlü isim ile hazırladığı "Gestus" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Beyoğlu'ndaki Galeri Bu'da açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Yiğit, portre fotoğrafçısı olduğunu belirterek, "Bir gün, 'bizim işimiz çok sessiz' dedim. Bir şey anlatmak, bu işe renk katmak istedim. Fotoğrafla nasıl konuşulur diye düşündüm. En güzel mimikle konuşuluyor. Aslında her şeyi mimikle anlattığımız için sergiyi de bu şekilde planladım." dedi.

Yiğit, eserlerinde sessizliği anlatmak istediğinin altını çizerek, "Son zamanlarda gerçekten kötü günler yaşadığımızı fark ettik. İnsanların birbirlerine karşı artık samimiyetsiz olduğunu, birbirlerine tahammüllerinin dahi kalmadığını gördüm. Eskiden sokakta selamlaşırken artık ne selamlaşmalar ne de merhabalar kaldı. İş yerlerinde bile insanlar çalışma arkadaşlarına somurtarak bakıyor. Biraz da bunun için dedim ki mimikleri hatırlayalım. Gülmek, kızmak, sempatiklik nasıldı? Bu duygulara birazcık farkındalık yaratmak istedim bu sergiyle." diye konuştu.

Fotoğraf çekimlerinin 2 buçuk ay sürdüğünü kaydeden Eren Yiğit, "Sergideki fotoğraflardan birinin alıcısı çıkarsa, fotoğraftaki sanatçıyla irtibata geçerek, bedelini, sanatçının bağışlamak istediği kuruma vermek istiyoruz. Bu satışlar her kuruma gitsin. Tek bir yerde toplansın istemedim. Yani işitme engellilere de kimsesiz çocuklara da LÖSEV'e de her yere gitsin. İstedim ki bu sergi, daha çok kalbe dokunsun." ifadelerini kullandı.

Eren Yiğit, stüdyoda çekilen portrelerin fotoblok tekniğiyle baskısının yapıldığını dile getirdi.

Sergide, Hakan Bilgin, Ali Düşenkalkar, Cem Kılıç, İpek Tuzcuoğlu, Yeşim Salkım, Cenk Torun ve Burçin Abdullah'ın portre fotoğrafları görülebilecek.

Girişlerin ücretsiz olduğu sergi, 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :