72 ülkeden, 72 üniversite öğrencisi, Konya’dan dünyaya birlik mesajı verdi

72 ülkeden, 72 üniversite öğrencisi, Konya’dan dünyaya birlik mesajı verdi

Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerini izlemek üzere Konya’ya gelen, 72 farklı ülkeden 72 üniversite öğrencisi, “Kardeşlik İçin Buradayız” diyerek birlik mesajı verdi.

 

Kocaeli’nde okuyan 72 farklı ülkeden, 72 üniversite öğrencisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Biriminin düzenlediği program çerçevesinde, Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerini izlemek üzere Konya’ya geldi. Etkinliklere katılan yabancı öğrenciler, “Kardeşlik İçin Buradayız” diyerek Konya’dan dünyaya birlik mesajı verdi.

Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya’da gerçekleştirilen “Kardeşlik Yürüyüşü”ne katılan öğrenciler, üzerinde ülke bayrakları ve ülke isimlerinin olduğu “Kardeşlik Vakti” yazılı dövizleri taşıdılar. Konya’da; Kelebekler Vadisi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Mevlana Türbesi ve İslam Kültür Merkezi’ni de ziyaret eden öğrenciler, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Bayru Çelebi’yle de bir araya geldi. Öğrenciler, daha sonra Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Ayin-i Şerifi’ ni izlediler.

72 ÜLKEDEN 72 ÖĞRENCİ KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen programa; Bosna Hersek, İran, Bengladeş, Uganda, Çad, Belarus, Sudan, Etiopya, Benin, Rusya, Yemen, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Ekvador, Libya, Ukrayna, Fildişi Sahilleri, Cebelitarık, Arnavutluk, Gana, Suriye, Liberya, Kamboçya, Afganistan, Mısır, Katar, Ürdün, Irak, Kuveyt, Kolombiya, Meksika Macaristan, Fas, Kamerun, Madagaskar, Kırgızistan, Malezya, Mali, Özbekistan, Gine, Myanmar, Moğolistan, Gambiya, Moldova, Kenya, Kazakistan, Mozambik, Somali, Karadağ, Nahcivan, Pakistan, Gürcistan, Nepal, Türkmenistan, Filipinler, Nijer, Tunus, Suudi Arabistan, Senegal, Hindistan, Endonezya, Tacikistan, Cezayir, Nijerya, Togo, Azerbeycan, Filistin, Umman, Cibuti, Moritanya ve Yunanistan olmak üzere 72 ülkeden, 72 üniversite öğrencisi katıldı.Haber Merkezi