7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'na doğru

7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'na doğru

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:- "7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmamızda Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve saygıdeğer hanımefendi eşini de misafir edeceğiz. Şu ana kadar katılımcı sayısı 15 bin civarında ama biz 20 bine yakın kadın emekçinin 7 Mart Çarşamb

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasını 7 Mart'ta düzenleyeceklerini belirterek "Buluşmamızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer hanımefendi eşini de misafir edeceğiz. Şu ana kadar katılımcı sayısı 15 bin civarında ama biz 20 bine yakın kadın emekçinin Ankara Spor Salonu'nda büyük bir heyecan ve coşkuyla buluşacağını düşünüyoruz." dedi.

Arslan, Hak-İş 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması programının tanıtımı için Konfederasyon Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de kadın olmanın ve sendikacı bir kadın olmanın ne kadar zor olduğunun farkında olduklarını belirten Arslan, bu kapsamda Hak-İş bünyesinde kurdukları Kadın Komitesi'nin çalışma hayatında kadınların yaşadığı sorunları üzerine çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Hak-İş'in kadın haklarına büyük önem verdiğini dile getiren Arslan, bu doğrultuda kadın sorunlarına yönelik çalışmalar yapan sivil toplum örgütleriyle de işbirliği içerisinde olduklarının aktardı.

Hazırladıkları Kadın Strateji Belgesi'ni geniş kapsamlı bir çalışmayla geçen yıl güncellediklerini vurgulayan Arslan, "Bu alanda Türkiye'de ilk ve tek çalışma yapan örgütüz. Bundan dolayı gururluyuz. Önemli bir başarıya da imza atmış olduk." dedi.

- Programın teması "Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik"

Arslan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Hak-İş 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nı 7 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda düzenleyeceklerini bildirerek şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer hanımefendi eşlerinin çok büyük ilgisini, teşvikini ve desteğini de kazanmış durumdadır. Her yıl yaptığımız etkinliklere bizzat katılarak hem kadınlara mücadelelerini artırma anlamında büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldular, hem de yeni hedeflere yürümemizde Sayın Cumhurbaşkanımız ve saygıdeğer eşi hanımefendi ciddi şekilde desteklemeye devam etmişlerdir. 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmamızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer hanımefendi eşini de misafir edeceğiz. Şu ana kadar katılımcı sayısı 15 bin civarında ama biz 20 bine yakın kadın emekçinin 7 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda büyük bir heyecan ve coşkuyla buluşacağını düşünüyoruz."

Hak-İş 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nın "Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik" temasıyla yapılacağını aktaran Arslan, programda kadınların sorun ve taleplerini gündeme getirme, varsa kadınlara yönelik başarılı proje ve uygulamaları ortaya koyma imkanı bulacaklarını söyledi.

- "Biz erkekler kadınların sorunlarını kadınlar kadar bilemiyoruz"

Hak-İş'in 2009 yılında toplam üye sayısının yalnızca yüzde 2'sini kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Arslan, şunları söyledi:

"Yani 9 yıl önce üye sayımızın yüzde 98'ini erkekler, yüzde 2'sini kadınlar oluşturuyordu. Aradan geçen yıllarda Hak-İş büyük başarılara imza attı. Ocak ayındaki istatistikleri ile şubat ayı verilerine baktığımızda yaklaşık 155 bin kadın üyemiz var. Böylece kadın üye sayımız toplam üye sayımızın yüzde 25'ine ulaştı. Bu sayıyla Türkiye'de çok önemli bir güç olduğumuzun farkındayız. Bu kadın gücünü, kadınların sorunlarının çözümünde ve her alan var olmaları mücadelelerinde de önemli bir potansiyel olarak görüyoruz."

Türkiye'de kadınların sorunlarının çözümünün kadınlarda olduğunu her fırsatta vurguladıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle Hak-İş'e üye kadınlardan sendikalarından daha çok etkili olmalarını, daha fazla temsilci, daha fazla yönetici, daha komite üyesi olmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Sendikalarımızın bütün kademelerinde daha çok kadın sendikacının yer almasını kadın sorunlarının çözümü açısından önemli bir anahtar olarak görüyoruz. Hangi tespitlerde bulunursak bulunalım, hangi yazıyı, hangi makaleyi, hangi kitabı okursak okuyalım, hangi kadınla konuşursak konuşalım, biz erkekler kadınların sorunlarını kadınlar kadar bilemiyoruz, yeterince tespit edemiyoruz. O nedenle Hak-İş üyesi kadınların sendikalarında, başta iş yeri temsilcileri olmak üzere bütün kademelerde daha çok görev almaları konusunda talepte bulunmaya ve mücadele etmeye çağırıyorum. Kendi güçleri, emekleri ve mücadeleleriyle bu alanları doldurmalarını arzu ediyoruz. Kadınların sendikal mücadeleye katılımı konusunda atılacak her adım fazlasıyla karşılık bulur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :