7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapılarını açtı

7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapılarını açtı

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı başladı

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF 2014) başladı.

Congressium Ankara’da düzenlenen kongrenin açılış oturumuna konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz,  EIF Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yer alacak.

Kongreye katılacak yabancı bakanlar arasında da Çin Enerji Geliştirme Birimi Başkanı Wang Binghua, Mozambik Enerji Bakan Yardımcısı Jaime Himede, Güney Kore Ticareti Sanayi ve Enerji Bakanı Yoon Sang-Jick yer alıyor.

İki gün sürecek kongrede yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, enerji güvenliği gibi konular tartışılacak.

EIF 2014’ün ilk günündeki oturumlarda tartışılacak konu başlıkları şöyle:

“2014 Dünya Enerji Görünümü”, “Türkiye Enerji Piyasasının ve Enerji Yatırımlarının Değerlendirilmesi”, “Uluslararası Enerji Projelerinin Değerlendirilmesi”, “Dünya ve Türkiye Enerji Güvenliği”, “Lisanssız Elektrik Üretimi”, “Biyokütle Yakıtlı Enerji Santralleri”.

Dünyanın çeşitli yerlerinden enerji şirketleri de etkinlik kapsamında düzenlenen fuarda ürün ve hizmetlerini tanıtacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı