7. Uluslararası Amman Maratonu

7. Uluslararası Amman Maratonu

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Amman Maratonu, 10 bin yerli ve yabancı atletin katılımı ile yapıldı

AMMAN (AA) - Ürdün Maraton Konseyi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Amman Maratonu, 10 bin yerli ve yabancı atletin katılımı ile gerçekleşti.

Ürdün Maraton Konseyi Başkanı Prens Firas bin Raad, AA muhabirine yaptığı açıklamada maratona yüksek katılımın sağlanmasına dikkati çekerek, ''Maraton ile Ürdün'de ve diğer ülkelerde yürüyüşün ve sağlıklı yaşamın önemine dair farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Prens Faris, maratona uluslararası katılımın önemine vurgu yaparak, uluslararası katılım ile sağlıklı yaşam mesajını dünyaya ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Faris, maratonun başkent Amman'da 42 kilometre, 24 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere 3 farklı kulvarda yapıldığını kaydetti.

Kral Hüseyin Kanser Merkezi Başkanı Prenses Gida Telal de maratona gönderdiği mesajda, maraton aracılığı ile sağlığın ve sağlıklı yaşamın öneminin altını çizmek ve kanser hastalarının yaşadığı zorlukları hatırlatmak istediklerini iletti.

Bu arada maratona sağlıklı yaşama dikkat çekmek için gönüllü bin güvenlik gücü, kadın dernekleri temsilcileri, üniversite öğrencisi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı gözlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı