7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı

7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı kurdu. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı kurdu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler, kültürlerine özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları sergileyip satışa sundu.

Pazarda, müzik dinletisi ve "Christmas" müziği eşliğinde gösteriler yapıldı, ışıklandırılan 14 metrelik Noel ağacının etrafında fotoğraf çektirildi.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, açılıştaki konuşmasında, Alanya'nın dünyaya açılan en güzel pencere olduğunu söyledi.

İlçede "yerleşik Alanyalılar" ile vatandaşların huzur içerisinde yaşadığını belirten Karaoğlu, etkinlikten elde edilen gelirin yardım amaçlı kullanılacağını ifade etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Alanya'yı dostluğun ve kardeşliğin buluştuğu yer olarak nitelendirdi.

Noel pazarındaki stantlarda yapılan satışlarda elde edilecek gelirin engelliler yararına kullanılacağını dile getiren Yücel, "Alanya, dünyanın eşsiz bir tatil cenneti. Yaptığımız hizmetler millete verilen değerin göstergesidir. Alanya, atalarımızdan gördüğümüz Türk-İslam misafirperverliğinin yaşandığı bir kenttir. Alanya'da herkes huzur içerisinde yaşıyor. Yeni Alanyalıların Noel'ini kutluyorum." dedi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise toplumsal, kültürel ve beşeri yapıdaki çeşitliliğin Türkiye'yi bugünlere taşıyan, birlik ve beraberliği pekiştiren, dayanışmayı ve muhabbeti artıran en büyük etken olduğunu söyledi.

Ülkedeki zengin kültürel ve tarihsel mirasın özenle muhafaza edilmeye devam edileceğini vurgulayan Tanrıseven, "Özellikle son yıllarda hayata geçirdiği reformlarla Türkiye'de yaşayan herkesin din, dil, ırk, etnik köken ve inanç ayrımına maruz kalmadan, eşit bireyler olarak kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgür bir şekilde yaşayabilmelerini temin etmenin uğraşı içindeyiz. Alanya'da yerleşik bulunan Hristiyanların Noel'ini en samimi dileklerimle tebrik ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :