"7. Sarıyer Edebiyat Günleri" 11 Mayıs'ta başlayacak

"7. Sarıyer Edebiyat Günleri" 11 Mayıs'ta başlayacak

İSTANBUL (AA) - Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 7'inci kez düzenlenen "Edebiyat Günleri", 11,12 ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.Konuya...

İSTANBUL (AA) - Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 7'inci kez düzenlenen "Edebiyat Günleri", 11,12 ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda yapılacak etkinliğe, 30 yayınevi ve 180 yazar katılacak.

Düzenlenecek imza günlerinde, İnci Aral, Oktay Ekşi, Atilla Dorsay, Nebil Özgentürk, Nevşin Mengü, İrfan Değirmenci, Enver Aysever, Türkan Şoray, Kahraman Tazeoğlu, Pelin Batu, Aret Vartanyan ve Ahmet Ümit okurlarıyla buluşacak.

Ayrıca büyük bir hayran kitlesine sahip "Leyla ile Mecnun" dizisinin senaristi Burak Aksak, aynı isimli kitabını, dizinin fenomen karakterlerinden İsmail Abi'nin denize el salladığı yer olan Kireçburnu'nda sevenleri için imzalayacak.

"7. Sarıyer Edebiyat Günleri" programı kapsamında "Şiir Teknesi"ne, Rüçhan Çalışkur, Yalvaç Ural, Küçük İskender, Sezai Sarıoğlu ve Şenol Morgül konuk olacak.

Etkinliğe farklı ilçelerden katılacak edebiyatseverler için Üsküdar, Kadıköy ve Beşiktaş'tan kalkacak "Şiir Hatları"nda Yunus Karabulut, Betül Dündar, Taner Cindoruk ve İbrahim Baştuğ katılımcılar için şiirlerini seslendirecek.

Edebiyat Günleri boyunca ayrıca çocuklar için de atölyeler düzenlenecek.

"Sarıyer Edebiyat Günleri" kapsamında "Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü"nü ise bu yıl İnci Aral alacak. Etkinlikte kapsamında düzenlenen "Fakir Baykurt Öykü Yarışması"nda da ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde dereceye giren katılımcılar ödüllendirilecek.

Etkinlik, 13 Mayıs'ta Cem Adrian konseriyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :