"7 Kıta 7 Bölge Tek Sofra Dünya İftarı"

"7 Kıta 7 Bölge Tek Sofra Dünya İftarı"

Eski Adalet Bakanı Bozdağ :

İSTANBUL (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Çin Halk Cumhuriyeti'nde, Sincan Bölgesi'nde Uygurlar'ın başına gelenler ayrı bir insanlık ayıbıdır. Müslüman Uygur Türkleri'ne yapılan haksızlık, bir insanlık suçudur" dedi. 

Esenler Belediyesi'nce Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen "7 Kıta 7 Bölge Tek Sofra Dünya İftarı"na, 53 ülkeden Türkiye'ye gelen 100'den fazla hafız ve davetliler katıldı. Katılımcılara, iftar için hazırlanan dünyanın 7 kıtasının farklı bölgelerine özgü yemekler ikram edildi. 

İftarın ardından konuşan Eski Adalet Bakanı Bozdağ, gelenekselleşen iftar programında bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Bozdağ, dünyanın farklı bölgelerinden hafızların Türkiye'de ramazanı geçirdiklerini anlatarak, "Ramazan rahmetin, bereketin, birliğin, dirliğin, kardeşliğin ve her şeyden önce Kuran'ın ayıdır" ifadesini kullandı. 

Dünyanın her yerinde Müslümanların huzur ve barış içinde olamadıklarına dikkati çeken Bozdağ, savaşların ve terörün son bulmasını diledi. Bozdağ, insanların birbirlerini yok etmek, öldürmek için harcadığı enerjiyi birbirlerini daha mutlu etmek için harcamaları durumunda dünyanın bugünden daha iyi durumda olacağını aktardı. 

Türkiye'nin bölgesinde bir "huzur adası" olduğunu dile getiren Bozdağ, ülkede 30 yıldır yanan "terör ateşi"nin söndürülmesi için Çözüm Süreci'nin başlatıldığını anımsattı. Türkiye'yi yangın yerine çevirmek isteyen dış güçler ve onların içerideki iş birlikçilerini çok iyi bildiklerini ifade eden Bozdağ, Türkiye üzerinde yapılmak istenen planların hepsinin boşa çıkarıldığını söyledi. 

- "DAEŞ, uluslararası proje bir terör örgütüdür"

Türkiye'yi terörle yan yana getirmek isteyen çevrelerin olduğunu anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Dünyanın dört bir yanından insanları birileri ikna ediyor, ölmeye, öldürmeye Suriye'ye, Irak'a getiriyor. Peki bunların lojistiğini kim sağlıyor. Bunların dillerinde bunlara hitap edebilecek kişileri kim yetiştiriyor. Bu silahların her biri ileri teknoloji silahı, normal asker kullanamaz. Bu silahları kullanması için çok iyi eğitim alması lazım. Bunları kim eğitiyor. Bu silahları bunlara kim veriyor. Gökten bombalanmadık yer bırakmıyorlar. Bakıyorsunuz, hiçbir şey değişmiyor. Onun için bu organizasyon büyük bir organizasyondur. DAEŞ terör örgütü, uluslararası proje bir terör örgütüdür. Egemen güçlerin beslemesi bir terör örgütüdür, taşeronluk vazifesi yapıyor." 

Bozdağ, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları eleştirerek, "Çin Halk Cumhuriyeti'nde, Sincan Bölgesi'nde Uygurlar'ın başına gelenler, ayrı bir insanlık ayıbıdır. Müslüman Uygur Türklerine yapılan haksızlık, bir insanlık suçudur. Kabul edilemez bir durumdur. İnsanlara ibadetlerini yasaklamak, hangi uluslararası belgede 'insan hakları' olarak zikrediliyor. Hiçbirinde geçmez ama bakın insanlara oruç tutmayı, namazı, cuma namazını kısıtlayan bir yönetim var. Peki Birleşmiş Milletler niye bir cümle kurmaz? İnsan hakları diyen Avrupa Birliği niye bir cümle kurmaz. 'Bu yanlışlıktır, haksızlıktır, zulümdür' niye demezler" diye konuştu. 

- Benli: "Dünyanın her yerinde Türkiye sevdalıları var" 

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de dünyanın dört bir yanından gelen hafızların kendilerini onurlandırdığını söyledi. Dünyanın her yerinde Türkiye sevdalılarının olduğunu anlatan Benli, Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkaran Afgan kadınlarının hala unutulmadığını kaydetti. 

Benli, Türkiye'nin dünya genelinde kurduğu kardeşlik köprülerinden bahsederek, "Dünyanın öbür ucundaki bir kardeşimizin Türkiye için, Türkiye'deki insanların güçlü olması için, başka mazlumlara yardım etmesi için dua eden kardeşlerimizin varlığı, aslında bizleri güçlü kılıyor" dedi. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise ilçede ramazan dolayısıyla yaptıkları çalışmalara değinerek, "İşte bu sofranın etrafında oturanlar, tanış olsunlar diye her yürekten, her bölgeden, her civardan, her dağın her rüzgarından kardeşimizle bu sofrada beraber olduk. Bu iftar soframızın gayesi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve tanışıklığımızı pekiştirmektir" şeklinde konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı