7. Kastamonu Ahşap Fuarı'na doğru

7. Kastamonu Ahşap Fuarı'na doğru

Vali Vekili Karadeniz:- "Fuarcılığın ısrarla tekrarlanması gerekli. Süreklilik, düzenlediğimiz fuarı belirli bir aşamaya getirir. Kesinlikle pes etmeden devam edilmeli"- Belediye Başkanı Babaş:- "Türkiye'de ahşap fuarı yapan ilk iliz. Bizler ahşap fuarına

KASTAMONU (AA) - Türkiye'nin ilk ahşap fuarı olma özelliği taşıyan Kastamonu Ahşap Fuarı'nın 7'ncisi 18 Mayıs'ta açılacak.

Vali Vekili Yaşar Karadeniz, 7. Kastamonu Ahşap Fuarı istişare toplantısında, fuarın Kastamonu'nun tanıtılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Fuarcılığın uzun soluklu bir iş olduğuna dikkati çeken Karadeniz, "EMİTT Fuarı bile ilk başlarda ilgi çekmedi. Uzun aradan sonra istenilen seviyeye geldi. Fuarcılığın ısrarla tekrarlanması gerekli. Süreklilik, düzenlediğimiz fuarı belirli bir aşamaya getirir. Kesinlikle pes etmeden devam edilmeli. Atılan adımın doğru olduğu düşüncesindeyim." dedi.

Kentte ahşap ürünlerinin yaygın olduğuna değinen Karadeniz, Kastamonu gibi ahşap ürünler açısından zengin bir il için bu tür organizasyonların olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını kaydetti.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da fuarın Kastamonu Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirileceğini belirtti.

Fuarın açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün gelmesini beklediklerini dile getiren Babaş, "Tüm organizasyonu hazırladık. 18 Mayıs'ta açılacak fuardaki 84 standın 76'sı doldu. Kastamonulu ahşap ustalarımız ve ahşaba gönül verenlerden tek isteğimiz, fuara katılmaları." diye konuştu.

Kastamonu'nun ahşabına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Babaş, "Türkiye'de ahşap fuarı yapan ilk iliz. Bizler ahşap fuarına sahip çıkamazsak mutlaka başka bir il bunu devam ettirir. Elimizdeki değere sahip çıkmalıyız. Ahşabın başkenti Kastamonu'ya bu yolda yorulmak veya duraklamak yakışmaz. Hep birlikte ahşabımıza sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri, fuarla ilgili görüşlerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :