7. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı

7. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı

Fuarda 96 yazar, imza günü ve söyleşiler aracılığıyla okurlarıyla buluşacak

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesince bu yıl yedincisi düzenlenen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Antalya Cam Piramit'teki fuarın açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kitapların, insanlığın en büyük hazinesi olduğunu söyledi. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın kitap gibi büyük bir mirasa kapı araladığını anlatan Karaloğlu, fuarda yazarlarla okuyucuların buluşacağını, hasret gidereceklerini dile getirdi.

İlk emri "Oku" olan bir inancın mensubu olduklarını vurgulayan Karaloğlu, "Gerektiği kadar okuyor muyuz? Kitaba gerektiği kadar bütçe ayırıyor muyuz?' diye sorduğumuzda karnemizin iyi olmadığını görüyoruz. Belediyecilik sadece şehrin alt ve üst yapısını yapmak değil, şehrin kültürüne, sanatına, sporuna da ilgilenmek, katkı sunmaktır. Konyaaltı Belediyesi bu fuar ile Antalya'nın kültür hayatına önemli katkı sunuyor." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da fuarın Antalya'daki önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Kitabın aydınlanma için önemli olduğunu dile getiren Budak, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün üzerine yazdığı notlardan 3 bin 500 kitap okuduğunu anlıyoruz. Gençlerin de kitap okuyarak bilim ve aydınlıktan uzak kalmaması gerekiyor." dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise ilkini çadırda yaptıkları fuarı her geçen yıl büyüttüklerini ifade etti. "Okumak lazım" sloganıyla başlattıkları fuarı bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sloganıyla yaptıklarını anlatan Böcek, fuara bu yıl 96 yazarın imza günü ve söyleşi ile katılacağını bildirdi.

Cam Piramit'te yapılacak ve 10 gün sürecek fuarın açılışına ayrıca eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :