66 yıldır alim yetiştiriyorlar

66 yıldır alim yetiştiriyorlar

Pakistan'ın Lahor kentinde 1950 yılında hadis dersleri verilmek üzere kurulan ve günümüzde 5 bin öğrencisi bulunan Camia Eşrefiye Medresesi, 66 yıldır ilim dünyasına hafız yetiştiriyor- Medrese müdürü Ubaid:- "Ehli sünnet akitleri üzerine çalışmalarımız d

İSLAMABAD (AA) - ÖMER ÜRER - Pakistan'ın Lahor kentinde 1950 yılında kurulan Camia Eşrefiye Medresesi'nde ilim dünyasına kazandırılmak üzere hafız yetiştiriliyor.

Dönemin Lahor Müftüsü Muhammed Hasan tarafından Pencap eyaletine bağlı Lahor kentinde hadis dersleri verilmek üzere açılan medrese, kurulduğu günden bu yana üniversitelere öğretim üyesi ve kendi konularında söz sahibi olmuş alimlerin yetiştirilebilmesi için hizmet veriyor.

Günümüzde içerisinde 120 derslik, bir cami, bir hastane, iki yatılı okul bulunan kampüste, anaokulundan üniversiteye kadar 3 bin 500'ü erkek 5 bin öğrenci eğitim görüyor.

Kur'an-ı Kerim ve Hadis derslerinin yanında matematik, Arapça, İngilizce dil eğitimi, modern sınıflarda bilgisayar program yazılımcılığı gibi derslerin de verildiği medrese, Pakistan'ın en büyük medresesi olma özelliğini taşıyor.

- Halka sağlık hizmeti de veriliyor

Camia Eşrefiye Medresesi Müdürü Hafiz Asad Ubaid, medrese hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim gören öğrenciler ve çalışan personelin tamamının ücretlerinin Müslüman bağışçılar tarafından karşılandığını, ayrıca çevrede yaşayan halka sağlık hizmeti de verildiğini aktardı.

İlim dünyasına çok sayıda alim yetiştiren medresenin özellikle tıp alanında eğitim alan öğrencilerin dünya çapında başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Ubaid, Pakistan'ın kurulduğu tarih olan 1947'den üç yıl sonra faaliyete geçen medresenin, o günden bu yana aynı çizgide eğitimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Pakistan'ın en büyük medresesi olduklarını hatırlatan Ubaid, "Ehli sünnet akitleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemize ve dünyaya çok sayıda alim, bilim adamı ve hafız kazandırdık. Eğitimlerimiz yatılı ve günübirlik olarak devam ediyor. 5 bin öğrencimiz var ve büyük bir disiplin içerisinde eğitimlerini sürdürüyorlar. İçerisinde hastane ve cami bulunan medresemiz sağlık ve din hizmetleri ile halka hizmet veriyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :