655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan başpehlivanlık müsabakalarında Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ve Ali Gürbüz, yarı finale yükseldi.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen başpehlivanlık müsabakalarında, çeyrek finalde eşleşen Salih Erinç-Şaban Yılmaz, Ali Gürbüz-Orhan Okulu, İsmail Koç-Mehmet Yeşil Yeşil ve Serhat Balcı-Recep Kara, yağlanmalarının ve kol bağlamalarının ardından peşreve çıktı, güreşe tutuştu.

Güreşçilerden Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ve Şaban Yılmaz, rakiplerini kısa sürede yenerek üst tura çıktı.

- Final gibi güreş

Erken final olarak nitelenen Ali Gürbüz-Orhan Okulu eşleşmesinde büyük heyecan yaşandı.

Ali Gürbüz, sık sık Orhan Okulu'nun el enselerinin kasti olarak yüzüne geldiğini kuleye bildirdi. Kule hakemliği de faullü güreştiği için Orhan Okulu'ya sarı kart verdi. Ali Gürbüz, Orhan Okulu'nun sık sık başvurduğu iç kasnaktan çevireceği oyunları boy avantajını da kullanarak boşa çıkardı.

Ali Gürbüz'ün de pasif güreştiği için ihtar aldığı mücadelenin normal süresinde galip çıkmayınca, puanlama bölümüne geçildi. Bu bölümde de iki güreşçi birbirine üstünlük sağlayamadı. Altın puan uygulanmasında Ali Gürbüz, müsabakanın 72. dakikasında Orhan Okulu'yu yenmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ve Şaban Yılmaz'ın ardından yarı finale yükselen son isim oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :