65 ülkenin büyükelçisinin Mardin'de bir araya gelmesi

65 ülkenin büyükelçisinin Mardin'de bir araya gelmesi

TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Kocasert: "Büyükelçilerle yaptığımız toplantının ülke ihracatını artırmak ve ikili ilişkiler kurmak adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz"

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, büyükelçilerle yapılan toplantının ülke ihracatını artırmak ve ikili ilişkiler kurmak adına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini bildirdi.

Kocasert, yaptığı açıklamada, TİM'in organize ettiği program kapsamında 65 ülkenin büyükelçisinin 19-21 Eylül'de Mardin'de bir araya geldiğini hatırlattı. 

Bunun TİM'in büyükelçilerle ikili ilişkileri geliştirmek adına gerçekleştirdiği ilk organizasyon olduğunu kaydeden Kocasert, organizasyona ABD'den Ukrayna'ya, Meksika'dan Güney Kore'ye çok sayıda ülkenin büyükelçisinin katıldığını ifade etti. 

Kocasert, şunları söyledi:

"Organizasyonda, katılımcı büyükelçilerin ülkeleri ile olan dış ticaretimiz masaya yatırıldı. TİM, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleri doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. TİM'in büyükelçilerle buluşma programı çok önemli. Bu programın medeniyetleri buluşturan şehir Mardin'de gerçekleştirilmesi de ayrı bir güzellik oldu. Birbirinden ayrı ekonomik düzeyde ve gelişmişlik seviyesinde olan ülkelerin büyükelçilerinin, TİM'in davetlisi olarak bir masa etrafında toplanması çok önemliydi."

Dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirenlerin temsilcisi olarak büyükelçilerle yaptıkları toplantının ülke ihracatını artırmak ve ikili ilişkiler kurmak adına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini vurgulayan Kocasert, "Bu toplantının etkilerini zamana yayabilmek ve ülkemizdeki yabancı devlet temsilcileri ile ilişkilerimizi daha da canlandırmak bundan sonra daha da önem kazanıyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı