65. Hükümet'in kurulması

65. Hükümet'in kurulması

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:- "Yeni hükümet üyelerinin tamamının vizyon sahibi isimler arasından seçilmiş olması memnuniyet vericidir"- GTB Başkanı Tiryakioğlu:- Mehmet Şimşek'in ekonominin patronu olarak görevini sürdürmesi ülke adına önemli bir

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni hükümet üyelerinin tamamının vizyon sahibi isimler arasından seçilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Bakanlar Kurulu'nda görev alan tüm bakanları kutlayarak, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yerini koruması dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

Yeni hükümet üyelerinin tamamının vizyon sahibi isimler arasından seçilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye son 14 yılda ekonomi başta olmak üzere her alanda önemli başarılar elde etti ancak yapılacak daha çok şey bulunmaktadır. İş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin en önemli beklentisi istikrar ve güven ortamının, ekonomide öncelikli dönüşüm programının ve reform sürecinin devam etmesidir. Yeni hükümetin uzun soluklu olması, güven ortamının sürdürülebilir olmasına ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır. Siyasi hayatı boyunca dev projelere imza atan Sayın Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet'in de Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak adımlar atacağına ve azimle çalışacağına inancımız tamdır."

- Tiryakioğlu'nun mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümeti kutlayarak, yeni bakanlar kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in 65. Hükümet'te de ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev alması dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını aktaran Tiryakioğlu, Şimşek'in ekonominin patronu olarak görevini sürdürmesinin ülke adına önemli bir kazanç olduğunu belirtti.

- Çıkmaz'ın mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da 65. Hükümet'in ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye yeni hükümetle yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönemde Türkiye gündeminden terörün çıkması, başlatılan ekonomik kalkınma ve reform hamlelerinin sürdürülmesi hepimizin önceliği olmalıdır." açıklamasında bulundu.

Yeni kabineyi kutlayan Çıkmaz, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürünebilmesi için ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaların da hızlandırılmasını temenni etti.

Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip olup yeni hükümete geçiş sürecinde herhangi bir ekonomik dalgalanmanın yaşanmaması bundan dolayıdır. Bugün Türkiye'nin birinci önceliği terörle mücadeledir. Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerekse Emniyet Teşkilatımızın kararlılıkla yürüttüğü terörle mücadele, milletimiz tarafından da desteklenmekte. En kısa zamanda çözümü için gerekli adımların hızla atılmasında büyük faydalar görüyoruz."

Çıkmaz, 65. Hükümet'te Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in de Başbakan Yardımcısı olarak görev almasının kendilerini ve kentteki bütün iş dünyasını memnun ettiğini aktardı.

- Bartık'in mesajı

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da 65. Hükümet'i tebrik ederek, "Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in yeniden Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmesi bizleri mutlu etti. Sabah saatlerinde doların 3 liranın üzerine çıkması ancak hükümetin kurulmasıyla doların düşmesinden de ayrıca mutlu olduk. Gaziantep'in hükümette yeniden Mehmet Şimşek'le temsil edilmesinden dolayı mutluyuz. Hükümetin kurulup hizmetlere başlaması, ilk görev olarak da ekonomiye daha çok önem verilmesi en büyük isteğimiz." ifadelerini kullandı.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Özyurt da 65. Hükümet'in Türkiye'nin kalkınması ve gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, istikrarın gelişime ve yatırımlara da olumlu yansıyacağını vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :