65. Hükümet'in kurulması

65. Hükümet'in kurulması

AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin: "Özellikle ikinci devlet üniversitesinin yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığının Sivas'a verilmesi Sivas'ın önünü açacak ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin daha hızlı ve kapsamlı kurulmasını sağlayacaktır"

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, 65. Hükümet'e başarılar dileyerek, "Özellikle ikinci devlet üniversitesinin yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığının Sivas'a verilmesi Sivas'ın önünü açacak ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin daha hızlı ve kapsamlı kurulmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Şahin, yazılı açıklamasında, 65. Hükümet'te görev alan bakanlara "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Bir önceki hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın bu dönemde Milli Eğitim Bakanı olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Sivasımız ve Sayın Bakanımız için hayırlı olsun diyoruz. Bunu önemsiyoruz. Zira eğitimde de Sivas'ın ihtiyaçları vardı. Özellikle ikinci devlet üniversitesinin yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığının Sivas'a verilmesi Sivas'ın önünü açacak ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin daha hızlı ve kapsamlı kurulmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde TOBB'un burada bölüm açmasıyla ilgili yıllardır süren çalışmalar bir türlü neticelenmedi. İnşallah, o noktada da mutlu ve müjdeli haberler Sayın Bakanımız tarafından verilecektir. Sivas'ın eğitiminin, kültürünün gelişmesi için Milli Eğitim Bakanlığının üzerine düşen çok şey var. Hem merkezimizde, hem de ilçelerimizde Sivas bir eğitim kenti olma yolunda hızla ilerleyecektir. Zira 700 yıllık medreseler ve üniversiteler şehridir. Cumhuriyet Üniversitemizin de mevcudu 55 binleri buldu. Dolayısıyla Sivas kökten gelen 700 yıllık eğitim hayatını şimdi Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ile daha da zirveye taşıyacaktır. Sivas için faydalı olacağı ve iyi hizmetlere imza atacağı kanaatindeyim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :