65. Hükümet'in güvenoylaması

65. Hükümet'in güvenoylaması

TBMM Başkanı Kahraman, 65. Hükümet'in güvenoylaması için toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı- Kahraman:- "Peygamberimizin fetih Hadis-i Şerifi'ndeki müjdeyi veren, geçmişi destanlar ve kahramanlık

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün de her renk, ırk, din, dilden insanı barından aziz İstanbul'un, barış ve hoşgörünün merkezi olmaya devam ettiğini belirterek, "Peygamberimizin fetih Hadis-i Şerifi'ndeki müjdeyi veren, geçmişi destanlar ve kahramanlıklarla dolu milletimizin birlik, beraberlik ve tarih şuuruyla nice yüzyıllara kavuşmasını temenni ediyorum." dedi.

Kahraman, 65. Hükümet'in güvenoylaması için toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla kısa bir konuşma yaptı.

Çağ açıp, çağ kapayan fetihte, başta 21 yaşında fethi gerçekleştiren büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, fetih şehitlerini rahmetle andığını belirten Kahraman, fetihten sonra İstanbul'un, adalet, hoşgörü ve barışın merkezi haline geldiğini bildirdi.

Kahraman, bugün de her renk, ırk, din, dilden insanı barından aziz İstanbul'un, barış ve hoşgörünün merkezi olmaya devam ettiğine işaret ederek, "Peygamberimizin fetih Hadis-i Şerifi'ndeki müjdeyi veren, geçmişi destanlar ve kahramanlıklarla dolu milletimizin birlik, beraberlik ve tarih şuuruyla nice yüzyıllara kavuşmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İstanbul'un fethinin bir dönemi kapatıp, çağ atlatan önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, "İstanbul, bütün dünya şehirleri arasında nüfusu, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyanın incisi." dedi.

İstanbul'un, başka özellikleriyle de bilindiğini anlatan Gök, 3 yıl önce doğayı korumak için binlerce insanın, İstanbul halkının öncülüğünde tüm Türkiye'de ağaçlara sahip çıktığı bir kent olduğunu kaydetti.

Gök, "Ağaçlara sahip çıkarken, doğayı korurken; demokrasiyi, hoşgörüyü unutan, çevre, ağaç hakkı adına toplanan binlerece insan üzerine acımasızca toma, biber gazıyla saldıran iktidarı Türkiye halkı unutmadı. Üçüncü yılını doldurduğumuz Gezi olaylarında birçok masum insanımız hayatını kaybetti, onlarcası uzuvlarından oldu." ifadesini kullandı.

- "Teşekkür mitingi yapmaları gerekirdi"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, İstanbul'un fethinin sadece geçmişte kalmadığına işaret ederek, "Tarih şuuru dediğimiz hadise, geçmişte yaşanılanların gelecekte de topluma cesaret vermesi, bir zamanlar yapılabilenlerin yeni kuşaklar tarafından yapılabileceğine işaret eden bir anlam taşır. Kastımız, yeni toprakların fethi değildir. Hakkaniyet ve adalet dolu bir dünya için ortaya irade, cesaret koymaktadır. Bugün Türkiye, bunu da yapıyor. Bunu yaparken de geçmişteki ihtişamlı tarihinden ilham alıyor." diye konuştu.

Bostancı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gezi olayı, modern dünyada demokratik iktidarlara karşı protest hareketlerle toplum mühendisliğinin birleştiği örnek olaylardan biridir. Sahada, seçim sandığında alt edilemeyen iktidarlara karşı muhalif enerjiyi, çeşitli vesilelerle toparlayıp, sokaklarda kaos çıkartarak demokratik iktidarları zor durumda bırakma girişimlerinin çeşitli küresel örneklerinden biri olarak yaşanmıştır. Meselenin ağaç olmadığını bizzat Gezi'ye katılanlar söylüyor. İddia ağaç, çevre olsaydı 14 yıllık iktidarı boyunca 3 milyar ağaç diken Türkiye'nin ormanlarını büyüten bu iktidara karşı Gezi'de toplananların teşekkür mitingi yapması gerekirdi. Bu işin ağaçla ilgisi olmadığı çok açıktır. 17-25 Aralık geçmişteki darbe girişimlerinin zincirinin bir parçasıdır. Birileri böyle maceraperest işlere girebilir. Ama demokratik meşru zeminlerde siyaset yapanların, sokağa ilgi göstermesi, doğrudan iktidara yönelik suikast anlamı taşıyan, tahrik amaçlı olaylara ilgi göstermesi hiçbir şekilde kabul edilemez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :