65. Hükümet Programı görüşülüyor

65. Hükümet Programı görüşülüyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1) - "65. Hükümetin ana görevi, Türkiye'yi, sizlerin de katkısıyla süper lige çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır"- "Yapmamız gereken milletin üzerimizde olan hakkını yerine getirmek, bu ülkede demo

TBMM (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "65. Hükümetin ana görevi, Türkiye'yi, sizlerin de katkısıyla süper lige çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır." dedi.

Kurtulmuş, 65. Hükümet Programı üzerinde TBMM Genel Kurulunda Hükümet adına yaptığı konuşmada, bugünün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Türkiye siyasi tarihinin bu kara gününü lanetle, ibretle hatırladıklarını ifade eden Kurtulmuş, 27 Mayıs darbesinde milletin emeğini, siyasi iradesini yok sayan, milletin canından çok sevdiği siyasi liderlerini darağacında şehit eden anlayışı, darbeci, baskıcı anlayışı bir kere daha lanetlediklerini belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bir daha o günlere geri dönmemesi için Meclis'in elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayarak, "27 Mayıs darbesi sonrasında idam sehpasında şehit edilen Menderes, Zorlu, Polatkan'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu memlekete her türlü hizmeti yapmış olan bütün geçmişlerimizi, hayırla, minnetle ve şükranla yad ediyoruz." dedi.

- "Süper lige çıkmadık"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 65. Hükümeti, "reform, atılım, icraat hükümeti" olarak nitelendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Hükümet, geçmiş 14 yıllık süre içinde, AK Parti Hükümetleri tarafından Türkiye'de yapılan değişimleri, öncelikli olarak sistematik hale getirmek, yani bunları dönüşüm süreçleri içinde tamamlayarak, siyasi, ekonomik, toplumsal, hukuki reformları sonlandırmak durumundadır. Bu çerçevede bizler fani insanlar olarak biliyoruz ki her birimiz ülkeyi hangi seviyede yönetirsek yönetelim, hepimiz fani insanlarız. Yapmamız gereken milletin üzerimizde olan hakkını yerine getirmek, bu ülkede demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla yerleştirmek, millete hizmet yolundaki sistematik değişimleri, reformları kalıcı hale getirerek, siyasi aktörlerden, siyasi figürlerden bağımsız olarak kalıcı kılmaktır. Bu çerçevede 65. Hükümetin öncelikli hedefi bu icraatlarını kalıcı hale getirmek, sistematik olarak dönüşümleri sağlamak ve bunları Türkiye siyasetinin, ekonomisinin geleceğine taşımaktır. Bunu yapmak için de bir seferberlik ruhuyla, hem siyaset kurumunu hem de bürokrasiyi hem de Türkiye siyasetini, ekonomisini ilgilendiren bütün çözüm ortaklarını 65. Hükümetin programının bir paydaşı hale getirmek, bu anlamda bir seferberlik ruhuyla önümüzdeki süreyi yani milletin bize 1 Kasım'da verdiği süreyi en iyi şekilde kullanabilmektir."

Türkiye'nin nice merhalelerden buraya kadar geldiğini, büyük mesafeler alındığını ancak yapılacak çok işler bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Futbol tabiriyle söylemek gerekirse, birinci ligten play off'a çıktık ama henüz süper lige çıkmış vaziyette değiliz. 65. Hükümetin ana görevi, Türkiye'yi, sizlerin de katkısıyla süper lige çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :