65. Hükümet güvenoyu aldı

65. Hükümet güvenoyu aldı

CHP Grup Başkanvekili Özel:-"Ülkenin her geçen gün biraz daha tek adam yönetimine doğru sürüklendiğinin farkında olarak muhalefetimize güç ve hız vereceğiz. Bundan sonraki süreç hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi için eskisi kadar kolay olmayacak"-"Rız

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Ülkenin her geçen gün biraz daha tek adam yönetimine doğru sürüklendiğinin farkında olarak muhalefetimize güç ve hız vereceğiz. Bundan sonraki süreç hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi için eskisi kadar kolay olmayacak" dedi.

Özel, 65. Hükümet'in güvenoyu almasının ardından Mecliste gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP olarak bu hükümetin normal bir cumhuriyet hükümeti olmadığını, 4 Mayıs saray darbesinden sonra oluşturulmuş bir talimat hükümeti olduğunu düşündüklerini ifade eden Özel, güvenoylamasının da bir şekil şartı olarak yerine getirildiğini savundu.

65. Hükümet'in, darbe dönemlerinden sonra göreve gelen atama hükümetlerinden bir farkı bulunmadığını ileri süren Özel, "CHP olarak bu atama başbakan ve atama bakanlar kuruluna karşı bundan önce yaptığımız muhalefeti daha da güçlendirerek, üzerimizdeki yükün arttığını bilerek, ülkenin her geçen gün biraz daha tek adam yönetimine doğru sürüklendiğinin farkında olarak muhalefetimize güç ve hız vereceğiz. Bundan sonraki süreç hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi için eskisi kadar kolay olmayacak" diye konuştu.

AK Parti'nin sürece ilişkin takvimi belirlerken CHP'nin bir ay öncesinden belirlenen kamp gününü gözardı ettiğini ve verdiği sözü çiğnediğini iddia eden Özel, "Verdikleri sözü çiğneyen AKP Grubu'na bundan sonraki süreçte Meclisi her anlamda dar edeceğiz" ifadesini kullandı.

Nezaketsizliğin bir kez başlaması halinde bundan sonra da güven ve işbirliği beklenemeyeceğini dile getiren Özel, bundan sonraki çalışmalarda asla AK Parti ile uzlaşı içine girmeyeceklerini bildirdi.

Yüksek yargı organları başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yurt gezisine katılmalarına ve buna ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamalara da değinen Özel, "Yüksek yargı mensupları, kararlarını vermeden önce 'bu konuda reis nasıl düşünürdü' öğrensinler diye meslek içi eğitime tabi tutulmaktalar" dedi.

Yüksek yargının temsilciliğinin, yüksek makamdaki adamların peşine takılıp şehir şehir gezmek ile yapılamayacağını belirten Özel, şöyle devam etti:

"Yüksek mevkilerde oturanların peşlerinde koşup onlara şakşakçılık yapmakla bu işin olmayacağını, bu üç kurumun başında olan ve o makamları işgal altında tutan kişilerin ve vatandaşlarımızın dikkatine sunmak isteriz. Bu ülkede asrın en büyük yolsuzluklarından biri olan Deniz Feneri'ni Alman yargısı ortaya çıkardı, bizimkiler izledi, örttü, akladı, pakladı. Bu ülkede asrın rüşvetini, Rıza Sarraf'ı bizimkiler akladı, pakladı, Amerikan yargısından medet umulur hale geldi. Rıza Sarraf'ın, dört bakanın peşine düşmesi gerekenler, Reis'in peşine düşmüş, çay tarlalarında koşturuyorlar, Reis'in peşine düşmüş, onu İç Anadolu gezilerinde alkışlayarak gözüne girmeye çalışıyorlar. Bunu milletimize şikayet ediyoruz."

-"Adalet Bakanı bunların basın müşaviri olmuş"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, yüksek yargı başkanlarına karşı yönelik eleştirileri savunmasının da yargının bağımsız olmadığını kanıtladığını ileri süren Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ey Adalet Bakanı, sen kimsin yüksek yargıya yöneltilen eleştiriler için çıkıp da Twitter'dan açıklamalar yapmak suretiyle savunuyorsun. Eğer bu üç kişi yaptıkları işin sorumluluğunu taşıyacak durumdalarsa, yaptıklarını izah edebilecek durumdalarsa çıkar kameraların karşısına, olmadı kurumsal basın açıklaması yazar servis ederler. Bu adamlar senin müsteşarın mı genel müdürün mü memurun mu? Kendilerini savunamıyorlar sen bunları savunuyorsun? Adalet Bakanı bunların basın müşaviri olmuş, hamisi olmuş."

Özel, yüksek yargı başkanlarının tarafsızlıklarını yitirdiklerinin açıkça ortada olduğunu iddia ederek, bu kişilerin işgal ettikleri makamları boşaltmaları ve yerine gerçek yargıçların seçilebilmesi için ne yapılabileceğinin partinin hukukçular tarafından incelendiğini belirtti.

"Yüzde 49 oy almış başbakanı sarayın penceresinden dışarı atanlar, Türkiye'deki yüksek yargının üç temsilcisini arkalarına takmış şehir, şehir gezdirerek, 'bunlar da benim emrimde' mesajını bilinç altına kazımaya çalışıyorlar" diyen Özel, bu algı operasyonuna izin vermeyeceklerini, demokrasi, adalet, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığının temsilcisi olacaklarını kaydetti.

Özel, açıklamalarının ardından Meclisi gezmek üzere gelen ve açıklaması sırasında kendisini izleyen bir ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleriyle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :