62. Hükümet'in kurulması

62. Hükümet'in kurulması

İşler:

ANKARA (AA) - Başbakan yardımcılığına atanan Numan Kurtulmuş, görevi Emrullah İşler'den devraldı.

Başbakanlık Merkez Bina'daki devir teslim töreninde konuşan İşler, 61. Hükümette 25 Aralık'tan itibaren görev aldığını ve başbakan yardımcılığı görevini ifa ettiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın takdirleriyle bu göreve getirildiğini ifade eden İşler, "Onun başbakanlığında başbakan yardımcılığı yapma onur ve şerefine nail oldum. Bundan dolayı mutlu olduğumu, bahtiyar olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava ve misyonunun lideri olduğunu vurgulayan İşler, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı süresince çok büyük icraatlara imza attığını söyledi.

Bu icraatların belli bir kısmında danışman, belli kısımda milletvekili ve belli bir kısmında da başbakan yardımcısı olarak görev yapma lütfuna mazhar olduğunu dile getiren İşler, şöyle konuştu:

"Doğrusu bu bakımdan kendimi bahtiyar hissediyorum. Bizler makamların geçici olduğuna inanıyoruz. Kalıcı olan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Bakanlığım süresince bu hoş sedayı bıraktıysam kendimi mutlu ve bahtiyar hissedeceğim. Onurla, gururla, şerefle devraldığım görevi, yine onurumla, gururumla, şerefimle, alnımın akıyla çok değerli kardeşim Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey'e devretmenin ayrıca mutlululuğunu, bahtiyarlığını hissediyorum."

-Ailesine teşekkür etti

İşler, bu dönemde görevin sıkıntılarına kendisiyle birlikte katlanan eşi ve çocuklarıyla TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı çalışanları ve emeği geçen mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Mutlu olduğunu ifade eden İşler, bunun birinci nedeninin "alnı açık görevi devretmek" olduğunu dile getirdi. 

Kurtulmuş'a hayırlı olsun temennisinde bulunan İşler, "Bu görevi yaparken tabii ki doğru bildiklerimi, güçlü bir edayla savundum, güçlü bir sesle savundum. Bundan dolayı da son derece huzurluyum. Dediğim gibi AK Parti, bir dava ve misyon partisidir. Bizim bıraktığımız yerden çok değerli kardeşim Numan Bey, inşallah bu vazifeyi devam ettirecektir. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İşler, AK Parti'nin bir misyon, dava partisi olduğunu belirterek, kurulan yeni hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na da başarılar diledi. İşler, şöyle konuştu: 

"Onun başarılı olacağına inancım tamdır. Kendisiyle danışmanlığımız döneminde birlikte çalıştığımız çok değerli bir dostumuzdur. Azimli, gayretli bir başbakanımızdır. İnşallah AK Parti, bu yeni döneminde büyük başarılara imza atmaya devam edecektir. AK Parti'de makamlar, mevkiler talep edilmez. Takdir edilir verilir, takdir edilir görevler alınır. Şimdi bundan sonra ben de artık AK Parti'nin bir neferi olarak hangi  görevi uygun görürlerse inşallah o görevi ifa etmeye devam edeceğim." 

-Kurtulmuş'un konuşması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Emrullah İşler'den görevi devralmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İşler ile 1980 öncesine dayanan çok uzun bir arkadaşlık ve dostlukları bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, İşler'in görevde bulunduğu süre içerisinde çıkışlarıyla, sözleriyle, tavrıyla, duruşuyla, fikriyatıyla makamını layıkıyla doldurduğunu belirtti. 

Bundan sonra da hep birlikte olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: 

"Makam ve mevkilerin hepsi gelip geçicidir. Nihayetinde Cenab-ı Allah'ın takdiridir. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Bizim için aslolan milletin duasını ve Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bu pozisyon, bulunduğumuz yer, makam, mevki ne olursa olsun biz bu ana gaye etrafında yolumuza devam ederiz. İşlerimizi yapmaya devam ederiz. Türkiye gerçekten önemli bir virajdan geçiyor. 62. Hükümet büyük bir sorumluluk altında. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için gerekli adımları büyük kararlılıkla atmaya devam edecektir. Bu mecburiyettedir. Başta yeni bir anayasal reform ihtiyacı, Türkiye'de çözüm sürecinin sona erdirilmesi ihtiyacı, gerçekten yeni bir ekonomik programla mevcut ekonomik gücümüzü artırma kararlılığı ve Türkiye'nin etrafındaki bütün karmaşaların sona erip, gerçekten barış adası olan ülkemizin, bu barış ve esenlik halinin bütün bölgemiz başta olmak üzere dünyaya yansıtılması gibi çeşitli alanlarda Türkiye'nin yeni bir atılıma ihtiyacı var."

-"Türkiye 62. Hükümetten büyük görevler bekliyor"

Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin inşası sürecinin mutlaka en kısa sürede tamamlanmaya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin, 62. Hükümetten büyük sorumluluk ve görevler beklediğini ifade etti.

Türkiye'de ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanının göreve başladığını hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti: 

"Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet tarihinde ilk sefer, çok güzel halef-selef arasında devir teslim oldu. Bugün aynı şekilde görevlerini birbirine devreden arkadaşlarımızın tamamı da birbirinin kadim dostu, yakın arkadaşı, aynı dava şuuruna sahip, aynı siyaset ahlakına olan insanlar. Bunun vermiş olduğu güç de ayrı bir güçtür. Bunun vermiş olduğu haz da hem gelenler hem gidenler bakımından ayrı bir hazdır. Kaldı ki hep beraber kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz. Allah yüz aklığı versin. İnşallah bu görevde başarılı hizmetler yapmaya muktedir kılsın."

Emrullah İşler'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, bundan sonra da her zaman birlikte yürüyeceklerini ifade etti. 

Törende Kurtulmuş ve İşler, birbirlerine çiçek ve tablo hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı