62. Hükümet'in ilk toplantısı

62. Hükümet'in ilk toplantısı

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 62. Hükümet ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştiriyor

Bakanlar Kurulu toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği toplantı, saat 10.55'te başladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında iç ve dış gelişmeler değerlendiriliyor. Davutoğlu'nun, ilk kez Başbakan olarak katıldığı toplantıda Kabine üyelerinden beklentilerini anlatması bekleniyor.

Toplantıda Meclis çalışmaları başta olmak üzere çözüm süreci, Irak, Suriye, Filistin ve Ukrayna'da yaşananların masaya yatırılması öngörülüyor.

Ekonomik gelişmeler ve Türkiye-AB ilişkilerinin de toplantının gündemindeki yerlerini alması bekleniyor.

4 yeni isim de Bakanlar Kurulu toplantısına de ilk kez katılıyor. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır toplantıdaki yerlerini aldı.

Eski kabinede Avrupa Birliği Bakanlığı görevini yürüten Mevlüt Çavuşoğlu ise Dışişleri Bakanı olarak ilk kez toplantıya katılacak.

62. Hükümetin yol haritasının ele alınacağı toplantıda 61. Hükümetin 2 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Emrullah İşler'in yürüttüğü görevler de yeni Başbakan Yardımcılarına verilecek.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu Meclis'te, ilk grup toplantısını gerçekleştirecek ve parti grubuna hitap edecek. Grup toplantısında ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na getirilen Nurettin Canikli'den boşalan grup başkanvekilliğine de bir isim seçilecek.

TBMM Genel Kurulu da saat 14.00'te toplanacak ve hükümet programı okunacak.

Davutoğlu akşam saatlerinde ise TBMM'deki adli yıl açılış resepsiyonuna katılacak.