6. Uluslararası Barışa Çağrı Festivali

6. Uluslararası Barışa Çağrı Festivali

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Biz barıştan yana politika güden, onu savunan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Bu geleneği yaygınlaştırmak zorundayız. Ülkede barışı, huzuru sağlamak zorundayız"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz barıştan yana politika güden, onu savunan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Bu geleneği yaygınlaştırmak zorundayız. Ülkede barışı, huzuru sağlamak zorundayız" dedi.

Sarıyer Belediyesi'nin Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da düzenlediği Uluslararası Barışa Çağrı Festivali'nde konuşan Kılıçdaroğlu, "Siyaset acımasız, insanları bölen, ayrıştıran bir alan olabiliyor ama siyaset barışı sağlayan da bir alan olabilir" diye konuştu.

"Biz barıştan yana politika güden, onu savunan bir siyasal gelenekten geliyoruz" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu geleneği yaygınlaştırmak zorundayız. Ülkede barışı, huzuru sağlamak zorundayız. Ülkemiz çok güzel, insanımız da çok güzel. Kötü olan emin olun politikacılar. Eğer biz barıştan, dostluktan yana tavır alırsak,  sadece ülkemizde değil, bütün dünyada barışı sağlarız. Bunu yapabiliriz, bu güç var bizde. Yeter ki birliğimizi sağlayalım, yeter ki beraber olalım."

Türkiye'de çocuklara sıklıkla "Barış" adının verildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu,  "Bütün inançların ortak alanıdır barış aslında ama barışı bozan yine biziz. O zaman da yapmamız gereken barışı sağlamak için çaba harcamak. Kendi ülkemizde de barışı sağlayacağız, dünyada da" şeklinde konuştu.

Anadolu'nun kültür, kimlik ve inanç açısından zengin bir coğrafya olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zenginliği gerçek zenginlik olarak kabul edersek, farklılıkları özümsersek, emin olun bu güzel coğrafyada barışı sağlarız"  dedi. 

Kılıçdaroğlu Atatürk’ün "Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir" sözünü de hatırlattı.

Barış festivali atmosferinde uzun bir konuşma yapmak istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını kısa tutmasının bir gerekçesini de şu anekdotla açıkladı:

"Bir torunum var, daha küçük, okula yeni başladı. Antalya'ya gideceğini söylemişler. 'Anne' demiş, 'dedem gelince biz de konuşma yapacak mı?' Ne zaman görse konuşma yapıyoruz."

Bu yıl altıncısı düzenlenen "Uluslararası Barışa Çağrı Festivali"nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de sanatçı Mazlum Çimen ile sözü ve müziği Nesimi Çimen'e ait "Barış Güvercini" türküsünü söyledi.

Festivalin ev sahibi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sahneden izleyicileri barış için ıslık çalmaya davet etti. Salon, bir süre ıslık sesleriyle çınladı.

Genç, konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na bir zeytin dalı ile plaket takdim etti.

Program kapsamında Türkiye'deki dini grupları temsil eden isimlerden barışla ilgili mesajların yer aldığı bir video izletildi. Salon duvarlarında Kuran'dan barışla ilgili ayetlerin yanı sıra diğer dinlerin kutsal kitaplarından da yine barışla ilgili alıntıları içeren pankartların yer aldığı görüldü.

-Kılıçdaroğlu, Haydar Baş'ın oğlunun düğününe katıldı

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın oğlu Hüseyin Baş'ın düğün törenine katıldığı belirtildi.

Açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hüseyin Baş ile Betül Baş çiftine bir ömür boyu mutluluklar dilediği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı