6 Şubat Asrın Felaketinin yıldönümünde Konya'da arka arkaya 2 deprem

6 Şubat Asrın Felaketinin yıldönümünde Konya'da arka arkaya 2 deprem

Konya'da 1 günde 2 deprem kaydedildi. 6 Şubat 2023'te yaşanan ve tarihe asrın felaketi olarak geçen depremlerin yıldönümünde Konya'da kaydedilen 2 deprem farklı bölgelerde görüldü.

Küçük ve orta ölçekli depremlerin görüldüğü Konya'da 6 Şubat 2023'te yaşanan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerin birinci yıldönümünde 2 deprem kaydedildi.

Uzman isimlerin "Konya'da büyük deprem olabilir" açıklamalarının muhatabı olan Konya'da daha önce 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler korkuya neden olmuştu.

6 Şubat depremlerinin de hissedildiği kentlerden biri olan Konya'da bu tarihten sonra da depremlerin artması da anakaranın oturmadığı görüşüyle destekleniyor.

konya-selcuklu-karaomerler.jpg

KONYA MERKEZE YAKIN BÖLGEDE DEPREM

Konya'da kaydedilen ilk depremin merkez üssü Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Karaömerler Mahallesi. Kaydedilen depremin büyüklüğü 1.6 ve yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

ilgin-golyaka-deprem.jpg

ILGIN'DA SARSINTILAR SÜRÜYOR

Edinilen bilgilere göre ikinci depremin merkez üssü Ilgın ilçesinin Gölyaka Mahallesi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kayıtlara geçti. Daha önce de depremlerin yaşandığı mahallede kaydedilen depemin büyüklüğü 1.6.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.