"6. Sanatalemi.net Edebiyat Ödülleri"

"6. Sanatalemi.net Edebiyat Ödülleri"

ESKADER tarafından düzenlenen yarışmada, birinciliği Özden Gülençiçek, ikinciliği Aylin Gezek, üçüncülüğü Sabahat Varol İnsel, mansiyon ödülünü ise Serpil Kaya kazandı

İSTANBUL (AA) - Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince (ESKADER) gerçekleştirilen "6. Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması"nı kazananlar, törenle ödüllerini aldı.

Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, bu yıl atom mühendisi ve yazar Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre adına verilen ödüller, sahiplerine verildi.

Törene katılan ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, Peyami Safa'nın, "Politika yüksek sesle konuştuğu zaman, edebiyat susar" sözünü anımsatarak, "Biz, 'acaba politikanın sesi ne zaman azalacak' derken, günbegün artıyor. O takdirde, edebiyatın sesini yükseltmeliyiz." dedi.

Edebiyatın sesinin yarışma ve etkinliklerle yükselebileceğine dikkati çeken Aydemir, "Edebi zevki olan herkesle irtibata geçerek ve selamı çoğaltarak, inşallah edebiyatın sesini yükselteceğiz. Bizler bugün farkındayız ki ülkemiz, dün, bugün, belki biz hain çıkmazsak yarın da devam edecek bir kültür istilası altındadır. O bakımdan Ahmet Yüksel Özemre ile Olcay Yazıcı gibi Rahmet-i Rahman'a kavuşmuş yazarlarımızın eserlerini kültür istilasına kurban vermemek, muhafaza etmek için bu aktivitelerin içinde bulunuyoruz." diye konuştu.

- "Bizim silahımız kalemdir"

Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım ise yarışmanın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Kazananlar inanıyorum ki kalemini elinden bırakmayacaktır. Kalemin bir hakkı vardır üstümüzde. Hele bu sıralarda daha çok ona ihtiyacımız var. Onun bize ihtiyacı var. Çünkü bizim silahımız kalem ve o kalem öyle kutlu bir nesne ki Mehmet Akif, Çanakkale'yi yazmasaydı acaba biz bugün Çanakkale'yi idrak edebilecek miydik?" değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmada birinciliği "Gülçehre" başlıklı eseriyle Özden Gülençiçek alırken, "Marilyn Monroe" yazısıyla Aylin Gezek ikinci, "Deli Değil Veli" yazısıyla Sabahat Varol İnsel ise üçüncü oldu. "Siyah Perde" başlıklı yazıyı kaleme alan Serpil Kaya da mansiyon ödülüne layık görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :